George Floyd Davasında Hapis Cezası

George Floyd'un ölümü: İki polis memuru hapis cezasına çarptırıldı.

George Floyd'un ölümcül şekilde tutuklanmasına yardım eden iki eski Minneapolis polis memuru, federal sivil haklar suçlamasıyla mahkum edildi.

J Alexander Kueng ve Tou Thao, Şubat ayında, silahsız siyahi adamın medeni haklarını ihlal etmekten mahkum edildi.

Kueng üç yıl hapis cezasına çarptırılırken, Thao 42 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bay Floyd'un bir seyirci tarafından video alınan trajik ölümü, küresel protestolara yol açtı.

Dokuz dakika boyunca, memur Derek Chauvin Bay Floyd'un boynuna diz çökerken, Thao seyircileri geri tutarken Kueng ayaklarını tuttu.

Chauvin geçen Haziran ayında cinayetten hüküm giydi ve şu anda eyalet hapishanesinde yatıyor. Aralık ayında, Bay Floyd'un medeni haklarını ihlal ettiği için federal suçlamaları kabul ederek ikinci bir davayı öne sürdü.

36 yaşındaki Thao ve 28 yaşındaki Kueng ve hepsi cinayet sırasında hazır bulunan 39 yaşındaki Thomas K Lane, "[Bay Floyd'un] ciddi tıbbi ihtiyaçlarına kasıtlı olarak kayıtsız kalmakla" suçlandılar.

Lane geçen hafta iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Önce Chauvin'in olduğu olay yerinde, nefes nefese kalırken Bay Floyd'un bacaklarını tuttu.

Ne Lane ne de Kueng ceza duruşmalarında konuştu ancak Çarşamba günü mahkemeye yaptığı açıklamada Thao, Bay Floyd'un öldürülmesi nedeniyle hapse atıldıktan sonra "yeniden doğduğunu" savundu.

"O hapishane hücresine girdiğimde bir İncil aldım ve onu aradım, tüm bu kötülüğe bir cevap aradım ve bulamadım." dedi.

Bay Floyd'un kız arkadaşı Courteney Ross, onu "hayatımın aşkı" olarak nitelendirdi.

"O gün direnmeye çalışmıyordu, sadece çok korkmuştu." dedi. "O küçük hapishane hücresinde korktuğunda Floyd'un nasıl hissettiğini hatırla."


KAYNAK: BBC