Güzellik Algısı Nereye Gidiyor?

Kendisiyle barışmayı, kendini sevmeyi kısaca ''kendi'' olmayı isteyen her kadının okuyarak hayatından bir parça bulabileceği duygu silsilesi

Sizin de farkında olduğunuz ya da son dönemlerde iyice etkisini artırıp genç kızları etkisi altına alan bu mükemmeliyetçi algı nereye gidiyor böyle?


Beden güzelliği üzerinden algı yaratarak genç kızları tamamen esir ve baskı altına alarak dayatılan bu popüler güzellemelerin ne kadar tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini hiç düşündünüz mü? Etrafınızda gördüğünüz, konuştuğunuz ya da basit bir etkileşimde bulunduğunuz veya göz ucuyla süzdüğünüz hangi kadın ve ya genç kız kendi bedenin de mutlu, kendini olduğu gibi kimseye benzeme çabası gütmeden kabul etmeyi başarmış, kendi değerinin farkında veya hayatını sadece kendi için yaşama düşüncesini kendi akıl ve bedenine empoze edebilmiş?

Dışardan bakıldığında basitmiş gibi görünen ama biraz kafa yorup üzerine düşüldüğünde ne kadar önemli değil mi kendini her şekilde sevip güzel bulabilmek yukarıda az önce sorduğum sorular yüzeysel olarak düşündüğümde aklıma gelip beni meraklandıran bir kaç soru ama her bireyin bulunduğu ruh haline göre farklılaşabilir


Sahi biz kimin için veriyoruz bunca çabayı böyle, kim için unutuyoruz kendimize güzel demeyi, niye ihmal ediyoruz birebirimize veya kendimize iltifat ederek güzel söz söylemeyi, niye aynaya bakmayı kendimize bir zulüm haline getiriyoruz, niye kendimizi başkalarına benzetmeye çalışıyoruz. Biz kimsenin kafasında belirlediği güzellik algısına uymak zorunda değiliz. Yaratılan veya sergilenen gerçekten son derece uzak hayatlardaki karakterler gibi ne fiziksel ne ruhsal mükemmel olmak zorunda değiliz sevgili hemcinslerim. ama kendimizle barışmayı öğrenmeliyiz. kendimize güzel söz söylemeyi öğrenmeliyiz. Kendimizi sevip olduğumuz gibi kabul etmeyi öğrenmek yaratılan ve dayatılan belli toplumsal algıları yıkmak için adım atıp buna kendimiz dur demeliyiz kimseye ihtiyacımız olmadığını kendimize empoze etmeyi öğrenmeliyiz bunu ancak istersek başarabiliriz ne olursa olsun bedeninizi ve kendinizi sevip ona evinizmiş gibi davranmayı ona sahip çıkmayı ona her açıdan yetebilmeyi öğrenin aksi taktirde sahte olanın gölgesi altında kaybolup gitmeye mahkum oluruz.