Gyeongseong Creature

Gyeongseong'da sakura çiçeklerinin hepsi döküldü.

Güney Kore dizisi olan Gyeongseong Creature Netflix'te yayınlandı. Birinci sezonu 2 kısım olarak ayrı ayrı yayınlanan dizinin ilk beş bölümü yani birinci kısmı 22 Aralık 2023'te, ikinci kısmı 5 Ocak 2024'te yayınlandı. 10 bölümlük birinci sezonu yayınlanan dizinin ikinci sezonu onaylandı. Çok fazla gerilim içeren Gyeongseong Creature, bilim kurgu dizisidir. Kang Eun-kyung ve Chung Dong-yoon'un yaptığı dizinin başrolleri Park Seo-jun, Han So-hee, Claudia Kim, Kim Hae-sook, Cho Han-cheul ve Wi Ha-jun'dur.

1945 baharında Güney Kore'nin Gyeongseong şehrinde geçen dizi, Japon sömürgesi altında olan Kore'nin henüz bağımsızlığını kazanamadığı dönemde geçiyor. Gyeongseong şehrinde Japonlara ait olan Ongseong Hastanesi, Joseon'lu insanların üzerinde yapılan deneylerle yaratıklar yapmaya çalışan Yarbay Kato ve Albay Ichiro anlatılıyor. Leydi Maeda'nın finans sağlaması sayesinde bu çalışmalar yapılıyor. Çok fazla insan üzerinde yapılan deneyler sonucunda bir kadında olumlu sonuç alabiliyorlar. Ama örnek yaratık çok güçlü ve sadece insan avlamak ve saldırma refleksleri olduğu için onu eğitmeye çalışılan dizide; Japonların sürekli ezmesinden bıkan Korelileri, deney için kullanılan insanların yaşadıklarını, yaratık olan kadının aslında anne olması ve eşi ve çocuğunun onu bulabilmek için on yıldır uğraşmaları gibi konular üzerinden Gyeongseong'lu insanlar anlatılıyor.

Dizinin Jang Tae-sang karakteri Gyeongseong'da Altın Hazine Evi yönetiyor. Burada insanlar eşyalarını rehin bırakıp, para alıyorlar. Tae-sang böylelikle hem şehirdeki dükkanlar arasında en zenginlerinden hem de birçok bilginin sahibi oluyor.

Leydi Maeda'nın eşi emniyet müdürü Ishikawa'nın, metresi Akiko'nun kaybolmasından dolayı Jang Tae-sang'ı onu bulması için tehdit etmesi ile başlayan dizi, hafiyelik yapan Yoon Jung-won ve kızı Yoon Chae-ok'un ressam Sachimoto'yu bulmak için Gyeongseong'a gelmesi ve Tae-sang'ı bulmaları ile yolları kesişiyor. Tae- sang'ın hafiyelik yapan baba Yoon Jung-won ve kızı Yoon Chae-ok'tan yardım istemesi ile Akiko'yu bulmak için Ongseong Hastanesine giriyorlar.

Hafiyeler de eşi ve annesi olan Choi Seong-sim'in resmini çizen Sachimoto'yu bulmalarında yardımcı olması için Tae-sang'dan yardım istiyorlar. Sachimoto hastanede hastaların organlarını çiziyor, ameliyatlarda doktorlara yardımcı olması için işe girmiş bir ressam. Japon olmasına rağmen yapılanları gördükçe zorlanıyor ve Tae-sang ve hafiyelere elinden geldiğince yardım etmeye çalışıyor.

Birbiri ile karışmış hikâyelerle dolu olan dizi akıcı ilerlerken çok fazla gerilime yer vererek, insanların acımasız ve imkânları olduklarında ne kadar ileriye gidebileceklerini gösteriyor.

Gyeongseong Creature son sahnesini Jang Tae-sang'ı günümüzde Ho-jae ile reenkarnasyon geçirmiş olarak bitiriyorlar. Güney Korelilerin çok fazla inandığı reenkarnasyonun, geçmiş yaşamlarının, peşlerini bırakmadığını düşünüyorlar. Benim tahminime göre Ho-jae karakterinin kaderi için Jang Tae-sang'ı, Gyeongseong ile bağlantısı üzerinden geçen bir ikinci sezon bizi bekliyor.