Hades 2 Erken Erişimde!

"Death to Chronos"

Bağımsız oyun yapım firması Supergiant Games’in ilk devam oyunu olan Hades 2 henüz iki hafta önce erken erişim olarak çıkmasına rağmen oyun dünyasında yerini hızla aldı. Rogue-like türünün en başarılı örneklerinden biri olan Hades’in devam oyunu oyunculara büyük bir sürpriz oldu. Çünkü Supergiant Games güzel oyunları olsa da hiç devam oyunu yapmamış bir firmaydı. Ancak oyun erken erişimde olmasına ve daha tam çıkışına kadar eklenecek birçok yeni özellik olmasına rağmen şimdiden ortaya müthiş bir iş çıktığını söyleyebiliriz.

İlk oyunda Hades’in oğlu  Prens Zagreus olarak oynarken bu oyunda yeni karakterimiz Zagreus’un küçük kız kardeşi Prenses Melinoe ile maceramıza başlıyoruz. Abisinin aksine Melinoe, cehhenemden kaçmaya değil cehenneme girmeye çalışıyor. Titan Kronos, tutsak olduğu yerden kurtulup oğlu Hades’i ve ailesini esir almasıyla yer altı dünyasının kontrolüne kendi eline alıyor. Ancak ailenin en küçüğü olan Melinoe, Babasının emir vermiş olduğu hizmetkarı Hecate sayesinde kurtulup yüzeye kaçmayı başarabiliyor. Hecate, Melinoe’yi yetiştirirken onu eğitiyor ve mentorluk ediyor. Zamanı geldiğinde ise Melinoe, cehennemin dibinde esir tutulan ailesini kurtarmak ve Kronos’u öldürmek adına yolculuğuna başlıyor.

Hades, 2021 Oyun Geliştiricilerinin Seçimi Ödülleri'nde 'Yılın Oyunu' ödülünün ve aynı zamanda 'En iyi ses' ve 'En iyi tasarım' ödüllerinin de sahibi olmuştu. Ve rogue-like türünün de mihenk taşı olacak kadar güçlü ve ses getiren bir oyun ortaya çıkmıştı. Tüm bu başarılar göz önünde bulundurulduğunda ikinci oyunun selefine göre birçok yeni özellik ve mekanik ile donatıldığını hesaba katarsak bu yılın en iyi oyunlarından biri olacağına ve tıpkı ilk oyunda olduğu gibi oyuncuların saatlerini gömeceği bir yapım olacağına hiç şüphe yok. Ancak yalnızca mekanikler değil hikaye açısından da büyük bir beklenti söz konusu.

Yapımcılar, ikinci oyunu geliştirirken hikaye anlatımı üzerinde daha çok odaklandıklarını belirtip buna göre bir oyun tasarladıklarını açıkladılar. Ve gerçekten de henüz kısıtlı bir erişim imkanına sahip olunmasına rağmen dolu bir hikaye bizi bekliyor gibi duruyor. Özellikle ilk oyuna bolca göz kırpılıyor ve güzel bir anlatım ile yaşananları öğrenebiliyoruz. Aynı zamanda hikaye anlatımından bahsetmişken Hades 2’nin Türkçe dil desteği olduğunu da hatırlatmak isterim. İlk oyunda Türkçe dil desteğinin olmamasından üzüntü duyan yerli oyunseverlerimiz için güzel bir haber. Hades 2 şu anda erken erişimle karşımıza çıktığından fiyatlandırması da buna uygun olarak gerçek çıkış fiyatının altında tutulmuş. Yani oyunu mutlaka alacaklar için henüz erken erişimdeyken almak daha mantıklı bir seçenek çünkü tam çıkış yaptığında satış fiyatı yükselme ihtimalini bulunduruyor. Şimdiden oynayanlara ve oynayacaklara iyi oyunlar.