Halep, Miami Open'da Oynuyor

Men cezasının hafifletilmesinin ardından Simona Halep, kortlara dönüyor.

Rumen tenisçi Simona Halep, doping testinin pozitif çıkması sebebiyle almış olduğu dört yıllık men cezasının dokuz aya düşürülmesinin ardından Miami Open turnuvasına davet edilerek wildcard aldı. Halep doping cezasına yaptığı itirazında haklı bulunduktan sonra ilk müsabakasına çıkıyor olacak.

Eski Wimbledon ve Roland Garros şampiyonu olan 32 yaşındaki tenis oyuncusunun dört yıllık doping yasağı, bu hafta sporun uluslararası en üst mahkemesi tarafından dokuz aya indirildi ki bu da onu hemen kortlara dönmeye uygun hâle getirdi.

Halep sosyal medyada paylaştığı gönderisinde, "İki hafta içinde @miamiopen'da WTA Tour'a geri döneceğimi sizlere bildirmekten büyük heyecan duyuyorum! Bana bu fırsatı verdikleri için turnuvaya teşekkür ederim ve kortlara geri dönüp yarışmak için sabırsızlanıyorum. Yakında görüşmek üzere!" yazdı.

(Simona Halep, 2019 yılında Miami Open tenis turnuvasında.)

Halep, 2022 yılında ABD Açık'ta hemoglobin ve kırmızı kan hücrelerinin üretimini uyaran ve yasaklı bir ilaç olan Roxadustat testinin pozitif çıkmasının ardından Ekim ayında uzaklaştırılmıştı.

Rumen tenisçi ayrıca potansiyel doping kullanımını ortaya çıkarmak için zaman içinde farklı kan parametrelerini izlemek üzere tasarlanmış bir yöntem olan bir başka doping suçuyla suçlandı.

O günden bu yana kendisine yöneltilen suçlamaları şiddetle reddeden Halep, ilk dört yıllık men cezasının devam etmesi hâlinde büyük olasılıkla emekli olmak zorunda kalacağını söylemişti. Aleyhine oldukça güçlü deliller bulunan tenisçiye verilen ceza nasıl oldu da dört yıldan dokuz aya indirildi, tam olarak anlayamamış olsak da eski Dünya 1 numarası tenisçiyi kortlarda görmek için sabırsızlanıyoruz diyelim. Miami Open 17-31 Mart tarihleri arasında düzenlenecek.