İçerik Avcısı: Disney Plus'ta İzlenesi Yapımlar

Disney Plus üyesisin fakat bini aşkın içerik içinden ne izleyeceğine karar veremeyenlerdensen bu içerik serisi senin için.

Disney'in internet platformu olan Disney Plus'a üyesin fakat bini aşkın dizi, film, belgesel arasından ne izleyeceğine karar veremeyenlerdensen, bu içerik serisi sana gelsin.

1)Bobi Wine: Halkın Başkanı (Belgesel)

Robert Kyagulanyi Ssentamu'nun hayatının bir bölümünü anlatan biyografik yapım, bir müzik sanatçısının politika yaşamını gözler önüne seren gerçek (üstü) bir hikaye. Ssentamu; Uganda'da gerçekleşen 2021 genel seçimleri sürecinde, halkı şarkılarıyla aydınlatıp bilinçlendirerek sandığa çağırmıştır. Bobi Wine sahne ismiyle bilinen sanatçı, o dönem itibariyle 20 yılı aşkın süredir iktidarda bulunan bir devlet başkanının karşında yer almış ve dikta rejimi ile yönetilen ülkesinin insanları için demokratik adımlar atmak istemiştir. Uganda'da halkının yaşamı, ülkenin siyasal ortamı ve benzeri verileri edinebileceğiniz bu yapım, biyografik belgesel izleyicileri için naçizane önerimdir.

Genel seçimler için yaptığı şarkının linkini bırakıyorum.


2)When In Rome (Romantik Komedi)

Aşktan yana yüzü gülmemiş fakat yine de kapılarını aşka kapamamış esas kızımız Beth, işkolik bir kuratördür. Kardeşinin düğünü için gittiği Roma'da tanıştığı Nick'e karşı bir şeyler hissetmesine rağmen yaşanan bir yanlış anlaşılma sonucunda duygularını bir kenara iter. Düğün gecesi, Aşk Çeşmesi olarak bilinen heykelin bulunduğu havuza atılan 5 adet bozuk parayı alır. Gerçek aşkı bulma umuduyla bu paraları çeşmeye atan beş kişinin, Beth'in hayatına girmesiyle macera başlar. Mutlu son, ilk görüşte aşk içeren keyifli ve rahat izlenen bir romantik komedi filmi arayanlar için 2010 yapımı "When In Rome" güzel bir seçenek.


3) Fresh (Gerilim)

Flört uygulamalarından kendine uygun biri aramaya çalışan Noa, umudunu kaybetmek üzeredir. Bir akşam gittiği markette tanıştığı Steve ile ayaküstü muhabbet eder ve sonrasında ikili, görüşmeye başlar. Fakat bu masumane tanışma ve görüşmelerin ardından gelen birlikte tatil yapma kararı, hiç beklenmedik olaylara gebedir.

Daha önce yine güzel projelerde yer alsa da "Normal People" ile izleyici kitlesini ikiye katlayan Daisy Edgar-Jones ve Sebastian Stan başrollerde. 2022 Yapımı film, Hannibal tarzı gerilim severler için tatmin edici bir içerik.


4)Acolyte (Dizi)

2024 Yılında yayınlanması planlanan dört Star Wars dizisinden biri olarak düşünülen yapım, 8 bölümden oluşmakta. İmparatorluk döneminin 100 yıl öncesinde geçen olaylar ise bir intikam öyküsüne dayanıyor. Dizi; Jedi'ların getirdiği düzenin ardında, kendi güçlerinin farkına varan ve çoğalmaya başlayan Sith'lerin ortaya çıkışlarına dair doneler içermekte. Bu yazının yazıldığı 20 Ağustos tarihinde, Disney'den dizinin 2. sezonunun yapılmayacağı haberi geldi. Her ne kadar son dönemde çıkan Star Wars dizilerine oranla daha az beğenilse de Star Wars severler için halen izlenesi bir yapım. 


5)Coco (Animasyon)

Müzik yapmanın yasak olduğu bir ailede büyüyen Miguel, müzik aşığı bir çocuk olarak bu uğurda her şeyi yapmaya hazırdır. Dia de Muertos gecesi, müzisyen Ernesto de la Cruz'un gitarını çalması ile Ölüler Diyarı'na gidiverir. Burada yaşadığı maceralar, ona; aile ilişkileri, hayatının amacı, müzik üzerine düşünme fırsatı sunar. Disney animasyonlarından bu bol ödüllü, mükemmel müziklere sahip yapım; büyük-küçük her yaştan izleyenlerine keyifli bir 1 saat 45 dakika vaat ediyor.