İçimdeki Müzik II

O arkadaşıydı, dostuydu, son zamanlarda ise aklından çıkmayandı.

Dans etmeye devam ediyorlardı. Bu tatlı anın içinde olmayı kendisi istemişti ama kız yine de gergindi. Bir şey onu ele verecek diye korkuyordu. Farkında değildi ama tam da bu düşünce onu ele vermek üzereydi. Erkek biraz geri çekilip sordu.

-“Neden bu kadar gerginsin?”

Kız yutkundu.

-“Yoo nereden çıkardın?” Farkında değildi ama rengi atmıştı.

-“Nasıl yoo, heyecanlandın mı kız yoksa” diyerek güldü arkadaşı.

Kız durumun anlaşıldığını nihayet fark etti ve kendisinin de bu anı dalgaya alması gerektiğini düşündü. Daha rahat bir tavır takındı ve iki elini arkadaşının boynunda birleştirdi.

-“Evet, ilkokuldan beri yaptığımız bütün danslarda heyecandan ölüyorum, yeni mi fark ettin.” Dedi yarım bir gülüşle. Arkadaşının şakalaşmaya devam etmesini bekledi ama o kendini müziğe kaptırmıştı. Kız da susmayı tercih etti ve kendini bıraktı, ta ki tatlı bir rüzgâr arkadaşının kokusunu burnuna getirene kadar. O an, aklına bu zamana kadar yaşadıkları şeyler geldi. Birlikte gülüp, birlikte ağladıkları, dertleri, hüzünleri, kalp kırıklıkları, mutlulukları… Ne zaman elini uzatsa ilk tutan kişi o oluyordu. O arkadaşıydı, dostuydu, son zamanlarda ise aklından çıkmayandı. Gece uyumadan önce son düşündüğü, sabah ise aklına ilk gelendi. Ne olursa olsun onu kaybetmesine sebebiyet verecek bir şey yapmamalıydı. Bu düşünceler onu yumuşatmıştı, fark etmeden kafasını arkadaşının omzuna koyduğunda şarkının en sevdiği yerine gelmişlerdi.

O sırada bir mırıldanma duydu.

-“ Ahh Mandy, Hiç fark etmemiştim, beni nasıl da mutlu ettiğini…”

Bu, şarkıda en sevdiği sözdü, şaşırarak kafasını kaldırdı, yumuşak ve soru soran bakışlarla arkadaşının sevgi dolu gözlerine baktı. O an anladı. Yine konuşmadan anlaşmışlardı, geçen uzun yıllarda olduğu gibi. Hiçbir şey söylemesine gerek yoktu, korkmasına da gerek yoktu. Her zaman ki gibi arkadaşı içini görmüştü onun ve demek istediklerini anlamıştı.

Şarkı yavaşça biterken kızın elleri de aynı hızda inip arkadaşının ellerini buldu. Yalnızca 3 dakika 34 saniyede yılların arkadaşlığı yerini başka bir duyguya bıraktı.