İdeal Güz Kaçamağı

Sonbahar bitmeden mükemmel kaçamağı planlayın!


Yine yılın o zamanı geldi. Havalar soğumaya başlıyor, yapraklar yeşilden yanık turuncuya dönüyor ve yaz heyecanını arkada bırakıyoruz. Çekişmeli bir mevsim olan Sonbahar, bazıları tarafından nefret edilirken diğerleri tarafından sevilir, ancak bu balkabağı baharatlı mevsime karşı duygularınız ne olursa olsun, dinlenmek, düşünmek ve herşeyi sıfırlamak için yılın en mükemmel zamanı. Bunu yapmanın ise rahat bir sonbahar kaçamağı yapmaktan daha iyi yolu olabilir mi? 

Sonbahar, kaos, meşguliyet ve bol sosyal olaylarla tanınan iki mevsim arasında sıkışmış bir mevsimdir, kısa bir soluklanma dönemi… Yıllar bu günlerde o kadar hızlı gelip geçiyor ki, şimdiye kadarki yılı yansıtmak ve nasıl ilerlemeyi planladığınızı düşünmek için biraz zaman ayırmanız önemli. Ve bu yansıtmanın Ocak ayı için ayrılmasına gerek yok! Mükemmel Sonbahar kaçamağı, tamamen yavaşlamak ve nefes almak için kendinize yer açmakla ilgilidir ve bu nedenle plan yaparken derinden düşünmeniz gereken iki şey vardır: varış noktası ve aşırıya kaçmayan bir aktivite planlaması.

İdeal Sonbahar kaçamağı, hedefin popülerliği veya isminden çok çağrıştırdığı duygularla ilgili. Sizi sakinleştirecek bir yer olduğunu bildiğiniz sürece nereye gittiğiniz önemli değil. Bu anlamda, her şeyin yolunda olduğunu hissettiğiniz ve ortalığı toplamaya, ayak işlerini yapmaya veya o sinir bozucu duş kapısını tamir etmeye ya da başka bir şey yapmaya çağrılmadığınız sürece, evinizden çıkmanıza bile gerek yok. Söylemesi yapmaktan daha kolay olduğunu biliyorum, ancak çocuklarınız varsa, sonbahar sıfırlamanızı arkadaşlarınızla birlikte oldukları başka bir yerde planlayın. Kendi evinizin rahatlığını bırakmaya karar verirseniz, kırsal kesimdeki bir kulübe, ziyaret etmek istediğiniz yakınlardaki şirin bir kasaba gibi huzurlu bir yere öncelik verin veya bir şehre karar verirseniz, o zaman koşuşturma içinde bir yer yerine daha sessiz bir şehir seçin. Arkadaşlık söz konusu olduğunda, Sonbahar kaçamağınızda size katılması için kimi davet ettiğinize dikkat edin. Bir partner, bir aile üyesi veya bir arkadaş olsun, seyahat arkadaşınız da kendini tamamen rahatlamaya adamış biri olmalıdır. Parti arkadaşlarınızı evde bırakmak için harika bir zaman. Bu kaçamağa, sessizce oturarak veya bir şişe şarap içerek; güvenli, sıcak bir kucaklama gibi hissettiren samimi sohbetleri paylaşarak tamamen rahat hissettiğiniz insanlarla başlamalısınız. Ayrıca zihinsel yükü, yemek pişirmeyi ve planlamayı paylaşabilecek ve bulaşıkları yıkamak için sizi terk etmeyecek birini davet etmek istersiniz.

Sonbahar kaçamağınız için aktiviteler söz konusu olduğunda, daha az kesinlikle daha fazladır. Bu, planlarla dolup taşacak türden bir gezi değil; bunun yerine, yavaş yaşamı kucaklamanın zamanı. İdeal olarak, hiç plan yapmayın! Vücudunuzu ve zihninizi dinleyin ve rüzgarın sizi götürdüğü yere gitmek için birkaç gün geçirin. Vaktinizi okuyarak, günlük tutarak, yemek pişirerek, fırınlayarak, yemek yiyerek ve uzun yürüyüşlere çıkarak geçirin. Müzik dinlemek. Birçoğumuz yaşlandıkça doğal olarak müzikten uzaklaşıyoruz, ancak günü kanepede kıvrılmış bir şekilde geçirirken hafif caz veya lo-fi ritimleri dinlemekten daha sıcak bir şey olamaz. Özel anları bir filmde veya tek kullanımlık kamerada yakalayın ve telefon kullanımını minimum tutun. Bir öğleden sonrayı kitapçılarda gezinerek, antika alışverişi yaparak veya tasarruflu alışveriş yaparak geçirin. Bir galeriyi veya müzeyi ziyaret edin, ancak her şeyi görmek için yarışmak yerine gerçekten zaman ayırın. Sağlam planlar yapmak istiyorsanız, temada kalın ve bir spa günü ayırtın, bir şaraphaneyi ziyaret edin. Bir Cadılar Bayramı aşığıysanız ve sinirlerinizin dayanabileceğini düşünüyorsanız, o zaman ürkütücü mevsime uygun olarak korkutucu filmler izleyin, bir şenlik ateşi etrafında hayalet hikayeleri anlatın, sanki bir Amerikan filmindeymişsiniz gibi. Deneyimlerime göre, en iyi Sonbahar kaçamakları aynı zamanda anlamlı açık hava zamanlarını da içerir, bu yüzden sıcak bir şekilde giyinin ve uzun bir kır yürüyüşüne çıkın, yaprak yığınları arasında zıplayın, uçurtma uçurun, biraz kuş gözlemi yapın, yıldızları izleyin, ördek besleyin veya sadece bir park bankında oturarak zamanın geçişini izleyin. 

Son olarak, herhangi bir seyahatin en önemli yönü yemektir ve bir Sonbahar kaçamağı istisna değildir. İster yemek pişirip yemek yeyin, ister yemek için dışarı çıkın, önceliğiniz doyurucu, sade, nostaljik ve hoşgörülü yiyecekler olmalıdır. Büyükannen tarafından yapılmış gibi tadı yoksa, o zaman bu kaçışta bir yeri yok. Büyük, lezzetli öğle yemekleri yiyin ve öğleden sonrayı uyuyarak geçirin. Geç uyanın ve kahvaltıda büyük bir yığın krep yiyin. Sebepsiz yere rahat bir sıcak çikolata yapın. Elmalı turta veya bal ve zencefilli ekmek pişirin ve krema ve sıcak bir fincan çay ile tadını çıkarın. Bir İtalyan restoranına gidin ve ekstra patatesli geleneksel bir rosto akşam yemeğinin tadını çıkarın. İçinde balkabağı olan her şeyi yiyin. Balkabağı turtası, balkabağı ekmeği, balkabağı çorbası, veya balkabağı yulaf ezmesini düşünün. Yeterince yaratıcıysanız, balkabağıyla her şey yapılabilir. Tabii ki, balkabağı baharatlı latte veya daha doğrusu balkabağı baharatı ile aşılanmış herhangi bir şey, herhangi bir Sonbahar kaçamağı için mutlak bir zorunluluk. Sıcaklıklar düşmeye başladığında sıcak tutmak için biraz balkabağı baharatlı kurabiye veya kendi sıcak balkabağı baharatlı içeceğinizi yapın.

Rahatlatıcı bir Sonbahar kaçamağı, taz tuhaflıklarınızdan kurtulmanın ve yıl sonuna kadar rahatlamanın mükemmel bir yoludur. Hepimiz arada bir biraz dinlenmeyi hak ediyoruz. Bu nedenle, nereye giderseniz gidin ve sonunda ne yaparsanız yapın, dinlenmeye, zevke, iyi yemeğe ve iyi bir arkadaşlığa öncelik vermeyi hatırladığınız sürece, sizi temin ederim ki, yıllarca hatırlamaya değer bir Sonbahar kaçamağı yaşayacaksınız.