İkinci Dünya Savaşı İle İlgili Filmler

Bu yazıda 10 filmden oluşan ve İkinci Dünya Savaşı'nı anlatan bir liste göreceksiniz.

Bu yazımda İkinci Dünya Savaşı'nı konu alan filmlerden bahsetmek istiyorum. Schindler'in Listesi, Çizgili Pijamalı Çocuk, Hayat Güzeldir ve Piyanist gibi çok bilinen filmleri listeye katmak istemedim. Bunların yerine daha az duyulmuş ya da ilk akla gelmeyen filmlerden bir liste oluşturdum. Umarım beğenirsiniz, iyi okumalar :)

1.12. Adam

Norveç yapımı bir filmdir. Thomas Gullestad, Jonathan Rhys Meyers, Mads Sjogard, Peter Holmsen ve Marie Blokhus oyuncu kadrosundadır. Nazi rejiminden kaçmaya çalışan bir adamın gerçek hikayesinden esinlenilmiştir.

2. Anthropoid

Birleşik Krallık, Çek Cumhuriyeti ve Fransa ortak yapımı bir filmdir. Başrollerde Cillian Murphy ve Jamie Dornan yer almaktadır. Prag'da gerçkleştirilmesi planlanan bir suikastı konu alıyor.

3. Soysuzlar Çetesi

Quentin Tarantino'nun yazıp yönettiği bir filmdir. Quentin Tarantino, Christoph Waltz, Brad Pitt ve Eli Roth oyuncu kadrosundadır. Alaman askerlerini öldürdükten sonra kafa derilerini toplamalarıyla bilinen bir askeri birim olan soysuzlar çetesini konu alır.

4. Pearl Harbor

Hollywood Yapımı bir filmdir.  Başrolünde Ben Affleck, Josh Hartnett, Kate Beckinsale, Alec Baldwin, Tom Sizemore,ve Jon Voight oynamıştır. Pearl Harbor baskınını anlatan bir filmdir.

5. Çöküş

Almanya yapımı bir filmdir. Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Ulrich Matthes, Bernd Eichinger ve Elena Dreyden film kadrosundadır. Nazi Almanyasının çöküşünü anlatır.

6. Dunkirk

Christopher Nolan'nın yazıp yönettiği bir filmdir. Başrollerde Harry Styles, Fion Whitehead, Cillian Murphy, Tom Hardy ve Jack Lowden yer almaktadır. İngiliz ordusunun Dunkirk tahliyesini anlatır.

7. Çiçero

Türk yapmı bir filmdir. Erdal Beşikçioğlu, Burcu Biricik ve Ertan Saban başrollerdir. "Çiçero" lakabıyla tanınan Elyesa Bazna isimli casusun hayatını anlatır.

8. Enigma

ABD yapımı bir filmdir. Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Allen Leech ve Mark Strong oyuncu kadrosundadır. Alan Turing adlı matematikçinin II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin kullandığı Enigma kodunu çözme çabasını anlatır. 

9. Kırımlı

Türk yapmı bir filmdir. Cengiz Dağcı'nın Korkunç Yıllar adlı romanından esinlenilmiştir. Murat Yıldırım ve Selma Ergeç başrollerdedir. II. Dünya Savaşı sırasında Alman esir kamplarında rehin alınan Tatar Türk esirlerin yaşadıkları sıkıntıları anlatıyor.

10. Fury

Amerikan yapımı bir filmdir. Filmin başrollerini Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Peña ve Jon Bernthal paylaşmaktadır. Komutan Wardaddy ve takımının 300 düşman askeriyle karşılaştığı ve savaşmak zorunda kaldığı 24 saati konu alıyor.