İnsanlar Neden İntihar Eder?

Bu insanlar neden ölümü seçiyor? İşte bilmemiz gereken tam olarak bu oranın kendisi. Belkide bilmemiz gereken neden ölümü seçtikleri.

2022'nin başından beri yaşanan ölüm oranları 36.156.467 sayısına sahip. İnsanların yüzde kaçı kendi isteği ile ölümü seçiyor hiç düşündünüz mü? Yaklaşık 8 Milyar nüfusa sahip olan dünyada, 40 saniyede bir yaşamak istemeyerek ölümü seçen insanlar var. Peki bu insanlar neden ölümü seçiyor? İşte bilmemiz gereken tam olarak bu oranın kendisi. Belkide bilmemiz gereken neden ölümü seçtikleri.

İnsan beyni mutsuzluğu beyninin içinde döndürür ve bunu en sonunda kendi yöntemi ile çözmeye çalışır. Siri Lanka yani dünyanın en çok intihar etme oranına sahip ülkede ise insanlar mutsuzluktan kurtulmayı intiharda görüyorlar.  Gıda krizi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen ülkede her 100 bin kişiden 35,3’ü intihar ediyor. Hint okyanusunun incisi olarak adlandırılan Siri Lanka da 21 Milyon insan yaşıyor. Bu insanların tek sorunu gıda bulamamak ve bu onlar için çekilmez ve çözülemez bir durum haline geliyor.

Dünyada intihar sebeplerinden sadece biri gıda sorunu değildir. Ama genel bir araştırma yapıldığında dünyada intihar etme sebeplerinin genel iç yüzü yaşam sıkıntısı ve dünyada bıraktıkları izlerin silikleşmesidir. İnsanlar toplum tarafından güzel hatırlanmak isterler ve bu ellerinden alındığında artık nefes almak bile zorlaşır. bu yüzden size daha hayat sebeplerini bile bulmadan intihara sürüklenen genç bir nesilden bahsedeceğim.

Güney kore en çok intihar vakalarına sahip dünyada 10. ülke olarak listelere giriyor. İntihar vakalarının çoğunluğu lise öğrencileri ve stajyer idoller olarak gözüküyor. Ülkede ki geçim sıkıntısı ve işsizlik gençleri daha iyi bir gelecek istemelerine sebep oluyor. Fakat Güney Kore bu standartlar için oldukça zorlu bir süreç uyguluyor. Öğrenciler sabah okula gidip gece okuldan çıkarak gece yarılarına kadar da etütlerde kalıyorlar. Bu yoğun baskı onların intihar etmesine sebep oluyor. Evet ne yazık ki hayatın bize dayattıkları ve bizim o hayat için çabaladıklarımıza bile dayanamıyor bazı insanlar.

Hiç düşündünüz mü? İntihar etmenin belkide yaşamak için olduğunu. İnsanlar oldum olası mutlu olmak için yaşamıyor mu? İşte intihar etmenin sebebi tam olarak bahsettiğim bu mutluluk. Yaşamak için sahip oldukları son mutluluğu ve umudu kaybetmek.

Fakat unutulmamadır ki sizi mutlu edecek şeyler hayatın her anında karşınıza çıkabilir!