İstanbul İçin Son Çağrı

Paralel evrende Bihter ve Behlül!

Ekranların yıllardır hasret kaldığı Bihter ve Behlül yani Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ, Netflix'in yeni filmi İstanbul İçin Son Çağrı için bir araya geldiler. Filmin başrolünü bu ikilinin paylaştığını duyduğumuzdan beri heyecanımız ve beklentimiz çok yüksek olduğu için çerezlik bir film görmek çoğu izleyiciyi şaşırtmış durumda.


Filmi açar açmaz jenerikteki çizimlerin ve müziğin etkisiyle beklenti iyice yükseliyor. Gerçekten de daha jeneriği izlerken film sizi içine çekiyor. Merve Pınar Yeşilyurt'un çizimleri, filmle ilgili daha çok konuşulması gereken bir konu. Son zamanlarda yapılmış en güzel jenerik çalışmalarından biri olmuş.

New York'a gitme isteğini arttıran bir film izledik.

İzleme esnasında olayların varacağı yeri tahmin etmeye çalışırken Before Sunrise filminden büyük esinlenmeler olduğu düşünülebilir. Ancak filmin ikinci bölümünde bütün parlak ve eğlenceli New York hayatı kaotik İstanbul hayatına dönünce bu düşüncenin çürüdüğünü görüyoruz.

Eğlencenin birden kesilmesiyle hissedilen çaresizlik filmde izleyiciye geçmiş durumda.

Yönetmenin çekimleri, müzik ve New York atmosferi filmi ayakta tutan ana unsurlar olmuş durumda. Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in kariyerleri göz önünde bulundurulduğunda onlar için sönük bir performans olduğu söylenilebilir. Ancak bu filmin kendini izlettirdiği gerçeğini değiştirmez.

Evet beklentilerimizin altında bir film izledik ama beklentilerimizi bu kadar yüksek tutmayı da biz seçtik.