İyi Niyet Elçisi Seçilen Demet Evgar'ın Tek Kişilik Protestosu

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından İyi Niyet Elçisi ilan edilen Demet Evgar'ın metro önündeki protestosu dikkat çekti.

Ülkemizde son dönemlerde canımızı en çok sıkan haberler kuşkusuz toplumsal eşitsizlik, kadına şiddet ve kadın cinayetleri olarak karşımıza çıkıyor. Duygu durumu olarak kabullenmesi zor gelişmelerin üzerine birçok sanatçı elinden geleni yapmaya çalışıyor. Demet Evgar, bu sanatçılar arasında en çok çaba gösteren isimlerden biri.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, daha öncesinde İyi Niyet Elçisi unvanını pek çok ünlü isime vermişti. Türkiye'de bu unvana sahip olan ilk kişi ise Demet Evgar oldu. Kadınların arka plandaki konumlarının değişmesi, eşitsizliklere karşı bir birey olarak haklarının savunulması, potansiyellerinin farkına varmaları için Demet Evgar, işbirliği neticesinde İyi Niyet Elçisi olarak yapılacak kampanyalarda önemli role sahip olacak.

Son olarak Demet Evgar, #BenKadınım kampanyası bağlamında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için metro girişine ''Ben Kadınım! Farkındayım, Değişiyorum, Değiştiriyorum'' sloganıyla pankart asarak, kadın şiddeti ve ayrımcılığına farkındalık yaratmak için protesto gerçekleştirdi.

Kaynak: Sputnik Türkiye