İyi Yer

Bugün bu komedi, dram ve fantastik türlerini barındıran diziye ait en sevdiğim birkaç repliği sizinle paylaşacağım.

Türkçeye “İyi Yer” ismiyle çevrilebilen ve 2016 yılından 2020’ye kadar 4 sezon olarak NBC’de yayımlanan The Good Place dizisi en sevdiğim dizilerden biri. Başrollerini Kristen Bell, Jameela Kamil gibi ünlü isimlerin paylaştığı dizinin yapımcısı ise Michael Schur. Bugün bu komedi, dram ve fantastik türlerini barındıran diziye ait en sevdiğim birkaç repliği sizinle paylaşacağım.


  1. Hadi ama bu işlerin nasıl yürüdüğünü biliyorsun. Başarısız olursun ve sonra başka bir şey denersin. Tekrar tekrar başarısız olursun, binlerce kez başarısız olursun ve denemeye devam edersin çünkü belki 1001'inci fikir işe yarayabilir. Şimdi 1001'inci fikrimizi bulmaya çalışacağım.
  2. Her insanın her zaman biraz üzgün olduğunu çünkü öleceklerini bildiğini söyledin. Ama hayata anlam veren şey bu bilgidir.
  3. Tanıştığımız günden beri aradığımız şey bu. Zaman. “İyi Yer” aslında budur; aslında bir yer bile değildir. Sevdiğiniz insanlarla yeterince vakit geçirmektir.
  4. Okyanusta bir dalga hayal edin. Onu görebiliyorsunuz, ölçebiliyorsunuz, yüksekliğini, güneş ışığının içinden geçerken nasıl kırıldığını ölçebiliyorsunuz ve o işte orada ve onu görebiliyorsunuz, ne olduğunu biliyorsunuz. Bu bir dalga. Sonra kıyıya çarpıyor ve kayboluyor. Ama su hâlâ orada. Dalga, suyun kısa bir süreliğine farklı bir hâliydi.
  5. Bazen çaresiz hissettiğinde işin sırrı başka birine yardım etmektir. Kendi kafandan çık. Güven bana. Bir dahaki sefere birisi yardım istediğinde “evet” de
  6. İşte bir fikir. Peki ya bundan sonra ne olacağı konusunda endişelenmezsek?
  7. Ancak hiçbir şey mantıklı görünmediğinden, mantıklı olan bir şey ya da birini bulduğunuzda bu mutluluk vericidir.
  8. Yalanlar, gerçeğe yaklaştıkça her zaman daha ikna edici olurlar.
  9. Şimdi en insani olanı yapacağız: hak edilmemiş bir güvenle nafile bir şey yapmaya kalkışacağız ve olağanüstü bir şekilde başarısız olacağız!
  10. Anlam aramak felsefi intihardır. Varoluşun geçici doğasını anladığınızda herhangi biri nasıl bir şey yapabilir ki?
  11. (BONUS) Doğum bir lanettir ve varoluş ise bir hapishane.