Karanlığa Işık Tutan Thomas Edison'un Hayatından Kesitler

Bizleri aydınlığa ve yeniliğe ışık tutan Thomas Edison'un yaşamından kesitleri sizler için hazırladık.

Bizi karanlıklardan aydınlık zamanlara çıkaran, dünyanın en büyük buluşlarından birini gerçekleştiren Thomas Edison. Bu kadar büyük zekaya sahip bu insanın elbette sıradışı yanları da vardır. Bu sıradışı bilgileri sizler için hazırladık.

Küçüklüğünde geçirmiş olduğu "Scarlet ateşi" hastalığı sebeiyle kısmen sağır kalmasına rağmen Edison tedavi yöntemlerini reddedip böylesinin konsantre açısından daha iyi olduğunu savunmuştur.

Bununla birlikte Thomas Edison 4 yaşına kadar konuşmayı öğrenmekte çok zorluk çekmiştir.

Edison'un kafası vucuduna oranla daha büyük olup olağandışı bir alna sahipti.

Edison küçükken trende çalıştığı zamanlarda bir çocuğu tren kazasından kurtarmış olduğundan, çocuğun istasyon şefi olan babası hediye olarak Edisona telgraf kullanmayı öğretmiştir.

Bununla Beraber 16 yaşında Edison,telgraf konusunda uzmanlaşmıştır. Önemli icatlarının ilk adımlarını burada öğrenmeye öğrenerek atmıştır.

Yedi yaşında Edison 12 hafta okula gitmiştir. Hiperaktif bir çocuk olan ve dikkat dağıtıcı hareketleri olan Edison'un öğretmenleri bu durumdan oldukça rahatsız olduğundan ailesi onu okuldan almak zorunda kalmıştır. 11 yaşına kadar da evde özel ders alarak eğitim görmüştür. Dolayısıyla, Edison'un çocukken gördüğü resmi eğitim azdır.

Edison'un okuldan alınması onun için bir bakıma iyi olmuştur çünkü kendine özgü öğrenme becerilerini, giderek artan bilgi ve okuma isteğini ilerletmiştir.

Edison Shakespeare'in oyunlarını çok sevdiğinden dolayı bir oyuncu olmak istiyordu. Bununla birlikte, yüksek konuşma sesi ve her izleyici önündeki aşırı utangaçlığı sebebiyle, bu fikirden vazgeçmiştir.

Thomas Edison yeni buluşları esnasında yaklaşık olarak 4 saat uyumaktadır. Önemli deney çalışmalarında 72 saat uyumadan çalıştığı bilinmektedir.

Edison, günümüzde kullanılan ve bizler için öenm arz eden elektrik ışığı, sinema film kamerası ve fonografı icat etmiştir. Keşfettiği bu icatlar sanatın ve kültürün gelişmesine önderlik etmiştir.

1879'dan 1900'e kadar olan süre, Edison'un en mühim icatlarını ürettiği ve geliştirdiği "Edison Çağı" olarak adlandırılmaktadır.

Bir takma ada sahip olan Thomas Edison "Menlo Parkı Sihirbazı" olarak adlandırılmıştır.

Thomas Edison ikinci eşine evlenme teklifini Mors kodu ile yapmıştır.