Kentucky'deki 'Saf Cehennemde' Üç Polis Hayatını Kaybetti

ABD'de yaşanan trajik olay, halkı yasa boğdu.

ABD'nin Kentucky eyaletinde aile içi şiddetle suçlanan bir adam hakkında tutuklama emri çıkarmaya çalışan üç polis memuru vurularak öldürüldü.

Polis, 49 yaşındaki zanlıya ateş ederek etkisiz hale getirdikten sonra gözaltına aldı.

Floyd County Şerif John Hunt, memurların adamın evine geldiklerinde "saf cehennem" ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Kentucky'nin doğusundaki dağlık bir bölgede sadece 166 nüfusa sahip küçük bir kasaba olan Allen'da gerçekleşen olayda dört kişi daha yaralandı.

Perşembe günü geç saatlerde meydana gelen çatışmada ölen subayların Yüzbaşı Ralph Frasure, Milletvekili William Petry ve köpek eğitmeni Jacob Chaffins olduğu açıklandı.

Bay Chaffins'in idare ettiği köpeklerden biri olan K9 Drago da hayatını kaybedenler arasındaydı.

Yüzbaşı Frasure 39 yıldır Prestonsburg, Kentucky Polis Departmanında çalışıyordu. Bakanlık, "son saniyeye kadar onurla ve şerefle" hizmet ettiğini söyledi.

Adamlar, yerel saatle 19: 00'dan kısa bir süre önce Ana Caddedeki eve gittiklerinde tüfekten çıkan bir silah sesiyle karşılaştılar.

Üç saat kadar devam eden ateş hattı, şüpheli Lance Storz'un ailesinin üyelerinin de içinde bulunduğu müzakerelerden sonra teslim olmasıyla sonuçlandı.

Hemen gözaltına alınan zanlı, iki polis memurunu öldürme, beş polis memurunu öldürmeye teşebbüs, bir cinayete teşebbüs ve bir hizmet hayvanına birinci derece saldırı suçlamasıyla suçlanıyor.

Kentucky eyalet valisi Andy Beshear bir sosyal medya yayınında "Bu bizim topluluğumuz için zor bir sabah." açıklamasını yaptı.

"Floyd County ve cesur ilk müdahalecilerimiz dün gece trajik bir kayıp yaşadılar."

Kentucky Eyalet Polisi askerleri çatışmayla ilgili soruşturma yürütmeye devam ediyor.


KAYNAK: BBC