KFC Avustralya, Zorunlu İçerik Değişiminde

KFC Avustralya, ülkede yaşanan sel nedeniyle, reçetelerindeki marulu lahanayla değiştirmek zorunda kaldı.

Fasf food devi KFC, ülkede marul kıtlığı yaşanması nedeniyle Avustralya'da hamburger ve dürümlerine marul yerine lahana koymak zorunda kaldı.

Firma, sel marul mahsullerini tahrip ettikten sonra müşterilere içerik olarak marul ve lahana karışımı kullandığını açıkladı.

Selin tahrip ettiği ekinler yüzünden ülkede alışveriş yapanlar, taze sebze ve meyvedeki yükselen fiyatlardan şikayet ediyor.

Sosyal medya kulanıcıları hesaplarından normal fiyatının üç katı olduğu görülen marul fotoğrafları paylaşarak tepkilerini gösteriyorlar.

KFC Avustralya web sitesinde şunları söyledi:

"Yaşanan sel nedeniyle şu anda marul stoğu sorunuyla karşı karşıyayız. Bu nedenle aksi bir bildiriye kadar, marul içeren tüm ürünlerimizde marul ve lahana karışımı kullanacağız."

Bu şirketin yaşadığı ilk stok sorunu değil. Ocak ayında yaşanan tavuk eksikliği nedeniyle de menüsünü değiştirmek zorunda kalmıştı.

Salı günü, Avustralya Merkez Bankası yükselen enflasyonu kontrol altına almaya çalışırken, borçlanma maliyetini beklenenden daha fazla arttırdı.

Avustralya Merkez Bankası, ana faiz oranını yarım puan artırarak %0,85'e yükseltti.

Kararı, Covid ile ilgili tedarik sorunu, Ukrayna'daki savaş ve ülkedeki sel gibi bir dizi sorunun neden olduğu yükselen fiyatlar nedeniyle aldığını açıkladı.


KAYNAK: BBC