Kişisel Alan Pazarlamasına Bir Bakış

Kişisel alan pazarlaması konumumuza uygun reklamlar sunarak bize ve işletmelere ne kadar yardımcı olmaktadır?

Proximity marketing diğer bir adıyla kişisel alan pazarlaması, bir işletmenin potansiyel müşterilerini mevcut konumlarına göre uygun olan reklam içeriği ile hedeflenmesi olarak tanınan bir pazarlama stratejisidir. Kısaca kişiselleştirilmiş mesajlar sunmak için Bluetooth veya diğer kablosuz teknolojiler kullanılan konum tabanlı pazarlama türüdür.

Kişisel alan pazarlamasından elde edilen dönüşüm oranları işletmeler için tüketicilere doğru yer ve zamanda hizmetlerini sunarak etkileşim oranlarını arttırabilmesini sağlar. Bu sayede işletmeler satış ve gelirlerini arttırabilir.

Kişisel alan pazarlamasının bir diğer avantajı ise işletmelerin pazarlama çabalarını kolaylaştırıp, müşteri davranışları hakkında içgörüler elde ederek pazarlama maliyetlerinden tasarruf sağlanmasını hedefleyerek mevcut karlılığın artması sağlar.

Kişisel alan pazarlaması avantajlarının yanında bazı potansiyel dez avantajlarda getirmektedir. Bunlardan biri sınırlı erişimdir. Yalnızca belirli menzil içinde sunduu reklamlar ile hedef kitlenin bütününe ulaşamamaktadır. Bu sebeple eğer dağınık bir müşteri tabanına sahipseniz istediğiniz tasarruf ve karı size sağlayamayabilir.

Diğer bir dezavantaj ise işletmeleri teknolojiye bağımlı hale getirdiği için bir aksilik yaşandığı zaman gecikmeler ve hatalara sebep olabilecektir.

Kısaca kişisel alan pazarlaması birçok avantajın yanında dezavantajlarda getirmektedir. Fakat sağladığı avantajlar ile işletmelere tanınırlık ve kar elde ettirebilecek bir stratejidir.