Kitaplar Mı? E-Kitaplar Mı?

Değişen okuma alışkanlıklarına bakalım.


Artık kitap alan çok fazla insan görmüyorum çünkü e-kitap okuyucular oldukça popüler. Ben de bu yazımda konuya değinmek istedim. Keyifli okumalar dilerim.


Son zamanlarda insanlar e-kitaplara yöneldi. Küçük bir e-kitap okuyucunun içinde binlerce kitap var. İstediğiniz zaman istediğiniz kitabı tek bir cihazdan okuyabiliyorsunuz. Bu da okuyucular için büyük bir kolaylık, esneklik sağlıyor. Kitapları ayrı ayrı yanlarında taşımalarına, artan kitap maliyetleriyle çok fazla para ödeyerek yeni kitaplar almalarına ,kitaplar için fazla yer ayırmalarına gerek kalmıyor. Üstelik e-kitap okuyucular çok hafif ve az yer kaplıyor.

Kulağa e-kitap okuyucu çok daha iyi geliyor, değil mi?

Peki kitabın kapağını açmak ve o kitap kokusunu hissetmek...Kitabın kokusu paha biçilemez. Sayfaları çevirmek, beğenilen cümleleri işaretlemek, renkli renkli güzel ayraçları son okunulan sayfaya koymak. Sadece o kitabı tutmak, onu okumak, onu keşfetmek. Belki arkadaşlarla kitapları değiştirmek, onun okurken neler hissettiğini düşünerek okumak... Yazarların imza günlerine giderek kitapları okurlarına bizzat imzalatmak, sevilen yazarlardan birer anıya sahip olmak...

Hangisi daha iyi karar vermek oldukça zor. İkisinin de iyi ve kötü yönleri var. Ancak benim tercihim sanırım hala kitaplardan yana.

Özellikle de imza günlerini kovalamak beni çok heyecanlandırıyor. Kitapları online imzalatmak beni heyecanlandırmıyor. Kendim gibi o kitabı okuyan diğer insanlarla fuarlarda ve imza günlerinde tanışmak, fikir alışverişi yapmak, kitabın yazarıyla tanışmanın mutluluğu benim için çok özel ve değerli.

Teknoloji okuma alışkanlıklarımızı da epey değiştirdi gibi :)

Peki, sizce kitaplar mı e-kitaplar mı?