Kitapları kıyafet olarak görmek

Kitapların kıyafetlerimiz üzerindeki etkisi.

kitapları kıyafet olarak nasıl görebilirim.

New York sokaklarında yıpranmış tişörtler, bol pijamalar ve rahat kazaklar içinde hayal edebiliyorum. Moda onun umurunda değil; rahatlık ve işlevsellik her şey. Gardırobunda siyah, gri, bej ve beyaz gibi nötr ve koyu renkler hakim, çünkü bu renkler onun depresif ruh halini ve dünyadan kaçma isteğini yansıtıyor. New York’un değişken havasına uyum sağlamak için kat kat giyinir. Rahat bir kazak üstüne hırka ya da mont geçirirdi. Aksesuar mı? Minimal! Belki bir çanta ya da basit bir şapka, ama kesinlikle gösterişli mücevherler değil. Rahat ve işlevsel kıyafetler, ona hem fiziksel hem de zihinsel olarak rahatlık sağlıyor. Bu da onun için modadan çok, kendi huzurunu bulmanın yolu.

Antik Mısır'ın büyüleyici kraliçesi Cleopatra, altın işlemeli kıyafetleri ve mücevherleriyle hayal ederiz. Cesur renkler ve detaylar, onun liderlik ve gücünü gösteriyor. Öte yandan Frankenstein ise eski ve basit giyim tarzıyla farklı bir hava yaratır. Yıpranmış kıyafetler ve doğal tonlarla hayal ediyorum. Cleopatra'nın tarihi ihtişamı ile Frankenstein'ın işlevsel minimalizmi arasındaki tezatlık, benim gözümde salaş kıyafetler, danteller, kocaman aksesuarlar ve çantalar olarak canlanıyor.

Gone girl kitabın çok popüler olan bir filmi de var. Kitabı okumayanlar filmini mutlaka izlemiş olabilir. Benim aklıma bu filmi düşününce ilk olarak gizem, gerilim ve psikolojik düşünceler geliyor. Bu da tarzını şuan belirlemek üzere bence. Siyah ve koyu renkler çokça hakim olmalı. Minimalist bir stil olabilir. Oldukça sade bir giyimle ve aksesuarla tamamlanınca tam bir gone girl havası yaratabiliriz. Pahalı lüks çantalar ve ayakkabılar bu stilin olmazsa olmazı.


Böyle kocaman gözlüklerle filmdeki gibi kendinize gone girl havası oluşturmanız kolaylaşır.




"Bunny" romanının karanlık ve gizemli atmosferinden ilham alarak, gardırobunuzu siyah, lacivert ve bordo gibi derin tonlarda kıyafetlerle düşünüyorum. Dramatik kesimli elbiseler, asimetrik detaylar ve volanlı üstler gibi detaylar kullanarak tarzınıza değişiklik eklenebilir. Metalik veya siyah büyük küpeler, dikkat çeken kolyeler ve platform topuklu botlar gibi aksesuarlar seçerek bu görünüme sahip olmak kolay. Kadife, deri ve dantel gibi zengin dokuları tercih ederek, gotik ve modern bir stil elde edebiliriz.