Kitaptan Uyarlanan 'Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok' Netflix'te!

Edward Berger'in yönetmenliyle, aynı isimle uyarlanmış olan 'Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok' savaşın gerçeklerini gösteriyor.

Erich Maria'nın yazdığı, Everest yayınlarında çevirilip yayımlanmış olan 'Garp Cephesinde Yeni Bir Şey Yok' isimli romanı 2022 yılında tekrar karşımızda. Edward Berger'in yönetmeliği ile üçüncü kez sinemaya uyarlanmış oldu.

Savaş karşıtı olan bu film birinci dünya savaşında geçmektedir ve dört Alman arkadaşın cepheye gitmesini konu alır.

1917'de Almanya'nın, Fransa ile çatışmaya girmesiyle birlikte, dört kişilik arkadaş grubu cepheye gitmeye hazırlanır. Öğretmenlerinin söylediği sözlerle heyecanlananlar bu gençler, oldukça mutlu ve gururla savaşa hazırlanır, ancak, ne yazık ki, savaşın gerçekleri ile sert bir şekilde yüzleşirler.

Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Aaron Hilmer, Edin Hasanovic, Daniel Brühl ve Devid Striesow'in bulunduğu oyuncu kadrosuyla, bizlere seyir zevki yüksek bir film sunulmuş. Savaşın dillerde olan anlamı ile gerçekte nasıl yaşandığını karşılaştıran bu film sayesinde savaşın korkunç gerçekliğini iliklerimize kadar hissediyoruz. Şimdiden iyi seyirler dilerim!