Korkuyorum Aşağılık İnsanlara Denk Gelmekten

Sahte insanların arasında sahte ilişkilerden kaçıyorum. Ya bir gün denk gelirsem? İşte bundan korkuyorum.

İnsan, yüce mi yoksa aşağılık bir varlık mı çözemiyorum. Çözmek gibi de bir derdim yok ama yine de bazı zamanlar takılmıyor değil kafama. Aslında insanın var oluşu başlı başına bir mucize ve yüce şey fakat bir o kadar da aşağılık bir varlık olabiliyor insan. Bunu bütün insanlığa yığmak gibi bir amacım yok. “Bütün insanlar kötüdür, aşağılıktır.” demiyorum. Fakat bütün insanlar olmasa dahi, insanların büyük bir bölümü aşağılık varlıklardan oluşuyor. Şöyle bir bakındığım zaman, çok az, nadir denecek kadar aşağılık olmayan insan görüyorum. Tanıyor olmam veyahut olmamam fark etmiyor. Zaten “Tanıdığım insanlar aşağılık olamaz” diye bir kural da yok. Aşağılık olmaları veyahut olmamaları benim tanıyor oluşumla ilgili değil zira.

Mesela sevgi gibi muazzam bir duygu, aşağılık insanların elinde oyuncak haline dönüşmüş durumda günümüz dünyasında. Bu en nefret ettiğim şeylerden birisi zaten. Amaç olması gerekenlerin araç, araç olması gerekenlerin amaç olduğu bir aşağılık insanlıktan bahsediyorum! Bu yenilir yutulur bir durum değil. Aslında umurumda da değil. Kimisi sevgiyi araç olarak görür, kimisi parayı amaç olarak görür bana ne? Beni yaralayan ve üzen, insanların ne düşündüğü ne yaptığı değil; beni yaralayan, bu tarz insanlara çokça denk geliyor oluşum ve denk gelecek oluşumdan duyduğum tedirginlik.

Sevgi dedim ya hani? Yalan, günümüz dünyasında birçok sevgi yalan. Kime denk geldiysem çevremde, tanıdığım tanımadığım, erkeğiyle kadınıyla fark etmeksizin birçoğu sevginin araç olduğunu düşünüyor. Bunu ağızlarıyla söylemiyorlar evet, fakat görüyorum, yüreklerindeki sevgisizliği görüyorum. Sırf parası var, zengin diye, karakterini tanımıyor dahi olsa parası olan adamla evlenmek isteyen kadınları, sırf fiziği kendisini yükseltiyor diye, sarı saçlı mavi gözlü ve “taş gibi hatun” diye o kadınla evlenmek isteyen erkekleri görüyorum. Bu karaktersizliktir. Sevgiyi araç görenlerin karaktersizliğidir. Evet para da, dış güzellik de her ne kadar inkar ediyor olsam dahi tamamıyla inkar edilemeyen şeyler. Parayı amaç olarak gören bir insandan ne bekleyebilirsiniz ki zaten? Veya sırf güzel fiziği var, tatlı bir kadın diye onunla evlenmeyi, birlikte olmayı, seks yapmayı düşünen erkeğin, en fazla ne kadar karakterli olmasını beklersiniz ki? Yani para, dış görünüş vb. şeyler karakterin önüne geçiyor mu? Eğer sizin için para, fiziksel görünüş vb. şeyler karakterin önüne geçiyorsa, kusura bakmayın fakat karakteriniz satılıktır. O da varsa. Kaldı ki, satılık olsa dahi bir ciklet parasına satılır. Kusura bakmayın mı dedim az önce? Dememeliydim. Hatta gerçekleri söylediğim için SİZ bana teşekkür borçlusunuz. Sizin karaktersiz olduğunuzu söylüyorum işte, gerçekleri öğreniyorsunuz daha ne!

Ve ben, gönlümü böyle karaktersiz bir kadına kaptıracağım diye, yoldaşlığımı böyle aşağılık bir dosta kaptıracağım diye korkuyorum. Korkuyorum. Tanıyamamaktan, tanımak konusunda yetersiz kalmaktan ve karaktersiz insanlardan... Korkuyorum.