K-pop'un Yükselen Yıldızı: Xdinary Heroes

Sektörün yeni kahramanları!

Son yıllarda adından sıkça söz ettiren 'Hallyu' bir diğer adıyla 'Kore Dalgası', Kore kültürünün uluslararası çapta yaygınlaşmasını ifade eden bir terimdir. Koreliler kültürlerinin yayılmasını büyük oranda dizileri ve müziklerine borçlu. Ben de son iki senedir bu dalgaya k-dramalar yani Kore dizileri sayesinde kapıldım.

Bu durum aynı zamanda Kore müziği ile tanışmama sebep oldu. Ancak senelerin rock dinleyicisi olarak k-pop bana pek hitap etmiyordu. Bu sebepten bilinen grupların bilinen şarkıları dışında dinlediğim pek Korece şarkı yoktu. Ancak 'band' kültürüne aşina bir dinleyici olduğumdan 2021'in Aralık ayında Youtube'da denk geldiğim Xdinary Heroes adındaki grubun 'Happy Death Day' şarkısı beni bir hayli etkiledi.

Happy Death Day:

Ve o günden beri grup tabiri caizse gözlerimin önünde giderek büyüdü. Bu çıkış parçasıyla sektöre hızlı bir giriş yapan Xdinary Heroes, 20 temmuz 2022'de ilk albümleri 'Hello World' ile yeteneklerini ispatladılar. Albümün çıkış parçası 'Test Me' ve 'Strawberry Cake' çok beğenildi.

Test Me:

Strawberry Cake:

Grubu da artık yavaş yavaş tanımaya başlamıştık. Gunil, Jungsu, Gaon, O.de, Jun Han ve Jooyeon adında altı üyesi bulunan grup her ne kadar rock grubu olarak anılsa da bana daha çok pop-rock olarak tanımlayabileceğimiz alt bir tür havası veriyor. Şarkıları genel olarak enerjik ve iddialı. Vokal başarıları ve çaldıkları enstrümanlar konusundaki yetenekleri öne çıkıyor. Özellikle kendilerinin yazıp bestelemesi ise takdirlik. Çünkü Kore müziğinde pek görmediğimiz bir durum bu.

Grubun ismi mottosu olan 'We Are All Heroes', Türkçesiyle 'Hepimiz Kahramanız' ifadesinden ileri geliyor. Sıradan olsak da hepimiz kahramanız şeklinde yaklaşarak 'extraordinary' kelimesinin çift anlamlılığından yararlanılmış. Ve böylece 'Xdinary Heroes' ismi bulunmuş.

İlk albümün başarısından sonra hiçbir kahramanın 'kötü adam'sız var olamayacağı fikrinden hareketle hayranlarına 'Villains' adını verdiler. Ve 11 Kasım 2022'de ikinci albümleri olan 'Overload' ile yeteneklerinin tek seferlik olmadığını göstererek bu kitleyi sağlamlaştırdılar. Albümün çıkış parçası olan 'Hair Cut' grubun en sevilen parçalarından oldu.

Hair Cut:

Geçtiğimiz günlerde çıkan üçüncü albümleri 'Deadlock' ise bana kalırsa grubu parlatacak olan albüm.7 şarkıdan oluşan albümde çıkış parçası 'Freaking Bad' ve grubun ilk slow şarkılarından olan 'Good Enough' hemen göze çarpıyor. Kişisel favorim 'Man in the Box' ise gerek sözleri gerek bestesiyle artık kendimi gerçekten Kore müziğinin bir parçası olarak görmemi sağladı.

Şimdiden listelerde üst sıralara oynayan Xdinary Heroes'un adını ilerleyen zamanlarda daha çok duyacağımıza eminim. Ve belki de sektöre yeni bir soluk getireceklerinden.

Son olarak bir yıldır Xdinary Heroes'u ve gelişimlerini görmüş bir hayran olarak ve son iki yıldır Kore kültürünü takip eden biri olarak Türkiye'de Kore müziğine karşı önyargı duvarının artık yıkılması gerektiği inancındayım. Çünkü belki de size hitap eden grup orada bir yerdedir ve siz sadece bunu bilmediğiniz için keşfedebileceğiniz bütün bu kültüre uzaksınızdır. Şans verin ve görün o halde.

Freaking Bad:

Good Enough: