Küçük Patiler Büyük Sevgiler

"Kedileri Neden Bu Kadar Seviyoruz?"

Son zamanlarda internetten sosyal medyaya tüm mecraları ele geçiren küçük tüylü dostlarımızın popülerliğinin artması bir yana kedilerin neden çok bu kadar sevildiğini ve ilgi gördüğünü hiç düşündünüz mü? Cevap; kocaman gözleri, yumuşacık tüyleri, tatlı pembe burunları veya tombik patileri olabilir mi? Ya da hiçbir şey yapmasalar bile onlara baktığımız andan itibaren zarif ve narin duruşlarıyla estetik duygularımızı harekete geçirmeleri?

Bir kediyle aynı evi paylaşmadan, onunla duygusal bir bağ kurmadan önce benim de bu soruya verebileceğim ilk cevap yukarıdaki maddelerden başlamak olurdu. Şu an ise cevabım fiziksel olarak dünyanın en harika özelliklerine sahip olmalarının yanı sıra bize hissettirdiklerinde gizlidir. Patili dostlarımızın sürekli olarak ilgi ve merak halinde bizi izleyen merak dolu gözleri bile onları sevmemiz için yeterliyken daha birçok sebep vardır. 

İlk olarak, kedilerin sevgi ve huzur dolu kişiliği insanları cezbeder. Bir kedinin tüylerini okşarken yaydığı sıcaklık ve mırlamasının titreşimi direkt olarak bizi rahatlatır ve sevgi yayar. Bizden kat ve kat küçük patili dostlarımızın bu kadar sevgiyi içine nasıl sığdırdığı da onlara duyduğumuz hayranlığın başlıca sebeplerindendir. 

Sadece göz teması kurmak bile sevimli dostlarımızla aramızda adeta manevi bir iletişim şeklidir. Gözlerindeki bilgelik parıltı ve sakinlik aslında çok şey anlatır. Bir süre sonra bir bakmışsınız ki gün içinde insanlarla kurduğunuz iletişim fazla yorucu ve eksik hale gelmiş; kedimizle kurduğumuz bağı insanlarla da kurmayı ister hale gelmişiz. 

Yorucu bir günün ardından eve gittiğimizde bir kedinin evde dolaşması bile içimizi huzurla doldurur. Adeta aile üyelerimizden biri haline gelmişlerdir. Sımsıcak kocaman gözleriyle bize baktıklarında sanki içimizi okurcasına ruhumuza dokunurlar. O andan sonra günün tüm yorgunluğu tüm endişelerimiz azalarak uzaklaşmaya başlar. Sevimli dostlarımızla kurduğumuz özel bağ sayesinde sevginin ve şefkatin en saf haliyle tanışmış oluruz. 

Küçük dostlarımız daha birçok sebepten dolayı kediler tüm mecralarda sevilmeye ve ilgi çekmeye devam edecekler özellikle de benim küçük dünyamda.