KÜL 

Dikkat!!! Az miktar da spoiler içerir.

Bu sene yayınlanan Kül filminin türü romantik dramdır. Ana karakterlerden biri olan Gökçe, on yıldır yayın evi sahibi Kenan ile evli ve bir tane çocukları vardır. Gökçe zamanının çoğunu Nişantaşı’ndaki butiğinde geçirir. Birbirlerini ihmal ettikleri ve monotonlaşan bir evlilikleri olduğunun farkında olan Gökçe, uzun zamandır kendini kenanın gölgesinde ve yalnız hissetmekten sıkılmıştır.

Yayın evine gelen taslakları her zaman ilk gökçe okur. Yine bir gün Kül adındaki kitabı okumaya başlar. Her şey bu kitaptan sonra olur. Tutku ve macera arayan Gökçe, kitabı okumaya başlamasıyla adeta ana karakter olur ve yazılanları yaşamaya başlar. O kadar kaptırır ki kendini kitabın yazarıyla beraber kitaptaki M adlı marangoza aşık olmaya başlar.

M adlı kişinin her gün simit almaya gittiği kitapta geçen pastaneyi bulmak için yola çıkar, pastane gerçektir ama adamı orada bulamaz. Pastanenin gerçek olduğunu gören Gökçe , M adlı kişiyi bulmayı iyice kafaya koyar. Diğer gün yine aynı pastaneye gider bu sefer aynı kitaptaki tarife uyan bir adam görmüştür, takip etmeye başlar. M adlı adamın marangoz dükkanına girdiğini görünce emin olur adamın o olduğundan ve dükkanına girer Nişantaşı’ndaki butiğine ayna yaptırmak istediğini söyler. Diğer günler yine ayna bahanesiyle görüşmeye, gezmeye başlayıp yakınlaşırlar.

Kitapta yazarın ve M’nin vakit geçirdiği kuleden bahsedilir, M’den o kuleye götürmesini ister, oraya gittiklerinde Gökçe adeta anılarını tekrar yaşıyor gibidir. O kuleden sonra artık gerçekle gerçek olmayanı ayırt edemez olur. Gökçenin uzaklaşmasından ve garip davranışlarından şüphelenen Kenan da Kül kitabını okumaya başlar. Kitabın dehşet bir sonla bitmesinden Kenan endişelenir ve o da M’yi aramak üzere yola çıkar, Gökçe ve M’yi bir arada görür ve aldatıldığını öğrenir, marangoz dükkanına gider ve bir kitaplık siparişi verir, adres olarak evin adresini verir. M diğer gün kitaplığı getirmek üzere geldiğinde Kenan çoktan akşam yemeğini hazırlamıştır ve Gökçe de geldikten sonra o akşam o masada yüzleşme kaçınılmazdır. O yüzleşmeden sonra hiçbirinin hayatı eskisi gibi olmamıştır. Film hakkında kendi fikirlerimi belirticek olursam biraz mantık hataları, kopukluklar var. Final de aceleye getirilmiş gibi tatmin edici olmamıştı. Genel olarak vasatın biraz altında kalmış bir filmdi.