"Kurbaan" Film İncelemesi

Müslümanlarla ilgili enfes bir film.

Yine heyecanla dolu bir hint filmi. "Benim Adım Khan" filmine de oldukça benziyor. O filmde de Müslümanların Amerika'da terörist olarak görülmesinden doğan olaylar zinciri anlatılıyordu. Bu sefer gerçek terörist Müslümanların hikayesi anlatılıyor.

Şunu da eklemek gerek; filmdeki Müslüman erkekler karılarına geleneksel olarak çok baskıcı davranıyorlar. Hatta eğer kendilerine karşı gelirlerse onları öldürebiliyorlar bile. Bu bir yerlerden tanıdık geldi mi? Evet Türkiye'deki sözde Müslümanlar da karılarına veya kızlarına şiddet gösteriyorlar. Akşam haberleri çoğunlukla erkekler tarafından öldürülmüş kadınlar veya ucuz kurtulup hastanelik olmuş kadınlar hakkında oluyor. Cinayet işlemeye erkek, toplum tarafından teşvik ediliyor. Erkek istediğini yapar, erkek isterse döver, isterse sever. Zaten kadına şiddet içeren dizi ve filmler gırla gidiyor. En çok reyting alan diziler olduğu için başka tür dizi çekilemiyor maalesef.

Ben bir Müslüman olarak kendimi filmdeki Müslüman kadınlarla karşılaştırdım. Asla kocam ört diyor diye başımı örtmem. Bunu yalnızca Allah rızası için yaparım. Çalışmama izin vermeyip beni doğuran ve hizmetçilik yapan bir mal olarak gören birini kocam olarak kabul edemezdim. Bir de başına silah dayayınca aynı şeyleri söyleyebilir miydim? Herhalde ben de bir ajanla işbirliği yaparak o cendereden çıkmaya çalışırdım. Sesimi ne yapar eder filmdeki zavallı kurban Selma gibi birine duyururdum. Sonunda ölüm bile olsa kimseye kul olamazdım. Öyle bir hayat yaşanmaya değmez. Özgürlüğün olmadıkça Allah'a bile yeterince ibadet edemezsin. Çünkü o istediği gibi can alan erkekler kendilerini ilah sanıyor. Onlara mı tapacaksın Allah'a mı? Asıl cihat o terörist münafıkların elinden kaçmak olurdu.

Filme 10 üzerinden 9 verirdim. Müstehcenlik içermeseydi iyi bir aile filmi olarak izlenebilirdi. Oldukça heyecanlı ve sürükleyiciydi. Filmin süresinin çok uzun olmasına rağmen hiç sıkmadı. Hep heyecanı dorukta tuttu.

Beyazların Müslüman ülkelerini işgal ettiklerini çekinmeden söyleyebilen Riyaz'ı da takdir ettim. Afganistanda, Irak'ta,Suriye'de 11 Eylül'de ölen insan sayısından daha çok insan öldürüldüğü de çok doğruydu. Avrupalılar Müslüman ülkelerden çıkınca kendi ülkelerine geri döneceklerini söyleyince çok bilmiş Batılı kızı susturması çok havalıydı.

Kurban edilen kimdi? İntihar bombacıları hangi ideolojiye hizmet için kendilerini patlatıyorlardı? İnsanlara zarar vererek iyi bir şey getirilemez. Allah böyle bir haksızlıktan razı kalmaz. Gücümüzü göstermek istiyorsak Müslümanlar olarak kardeş olmalıyız. Avrupa birliği kurup kendi özgürlüklerini koruyan Batılılara karşı biz de kendi değerlerimizi korumalıyız. Ancak böyle Allah yolunda cihadımızı yapmış oluruz.