Kuvvetli Bir Alkış

Mini bir mini dizi incelemesi.

Fragmanının yayınlanmasıyla sosyal medyada yoğun ilgi toplayan Berkun Oya'nın yeni dizisi Kuvvetli Bir Alkış, 29 Şubat'ta Netflix'te yayınlandı. 6 bölüm olan bu mini dizi bölümlerinin de kısa olmasıyla perdelere bölünmüş bir film uzunluğunda sunuldu. 

Son, Masum ve Bir Başkadır dizileriyle birlikte seyirciye kendisini sevdiren Berkun Oya, bu sefer biraz daha absürt bir hikâye ve çekim tarzıyla ekranlarımıza geldi. Başrollerini Aslıhan Gürbüz, Fatih Artman ve Cihat Süvarioğlu’nun paylaştığı dizide; konuşmayan, birbirleriyle dürüstçe iletişim kuramayan ebeveylerin sadece anne ve baba karakteri olabilmek için çocuk sahibi olmak istemeleriyle başlıyor.

Dünyaya gelmek istemeyen, varoluşsal sancılar çeken Metin karakterinin hayatından kesitleri izliyoruz. Anne karnında başlayan huzursuzluğuyla, daha doğmadan 'kendisine bir dava seçme' kaygısıyla karşılaşan Metin, doğup dünyayı kısacık gördükten sonra portakalda vitaminken daha mutlu olduğuna karar veriyor ve doğduğu yere geri dönmeye çalışıyor. Daha sonrasında da Metin'in uzun diyaloglarına ve kendini ifade ediş biçimlerine tanık oluyoruz.

Çok fazla spoiler verip seyir zevkini de kaçırmadan; bolca gönderme ve metafora sahip, klişelerle dalga geçen, absürtlüğe doyacağınız bir mini dizi. Güldürürken orta sınıfın yaşadığı çoğu gerçekliğe ve özellikle de aile travmalarına parmak basıyor. Her bölüm üzerine okumalar yapan birçok kişi olsa da hafta sonu izleyip gülünecek çerezlik seyir arayışında olanlar için de eğlenceli mini dizi, 'Kuvvetli Bir Alkış' hak ediyor.