Lady Diana'yı Konu Alan Yapımlar
Prenses Diana'nın hayatından kesitler.
Her True Story (1993)
Diana: Gerçek Hikaye, Diana'nın genç bir kız olarak çocukluğundan bir halk ikonu olarak geçirdiği yıllara kadar tüm hayatına odaklanıyor. Ayrıca Diana'nın yeme bozuklukları ve intihar düşünceleriyle ilgili deneyimine de değiniyor.
Princess In Love (1996)
Prenses Diana ile ilgili çoğu filmin aksine, bu film Diana'nın yaşamı boyunca gösterime girdi. Film, onun binicilik eğitmeni Yüzbaşı James Hewitt ile olan ilişkisine odaklanıyor ve onun ölmekte olan evliliğinin tuzağına düştüğünü ve sonunda aşkı nasıl bulduğunu göstermeye çalışıyor.
Diana (2013)
Film, boşanması ve Doktor Hasnet Khan ile olan özel aşk ilişkisi de dahil olmak üzere, Prenses Diana'nın hayatının son iki yılını takip ediyor. Film Diana’nın ölümüyle sona eriyor, ancak o kazayı göstermemeyi tercih ediyor.
The Story of Diana (2017)
Netflix tarafından hazırlanan belgesel, Prenses Diana’nın hikâyesine farklı bir bakış sunuyor. Rebecca Gitlitz tarafından yönetilen The Story of Diana arşiv görüntülerine ve Lady Di’yi kişisel olarak tanıyan insanlarla yapılan röportajlara yer veriyor.
The Crown (2020)
Corrin, ilk kez 2020'de Netflix'te yayınlanan The Crown'un 4. sezonunda Prenses Diana olarak çıkış yapmıştı. Bu sezon, Diana'yı Prens Charles ile olan ilişkisinin ilk günlerinde nişanlanmalarından nihai ayrılmalarına kadar takip ederek ele aldı.
Spencer (2021)
Bu listedeki en yeni giriş, Kristen Stewart'ın oynadığı biyografik film Spencer. Film, Diana'nın Prens Charles ile evliliğini bitirmeye karar verdiği Sandringham'daki bir Noel tatilinde geçiyor. Tamamen onun bakış açısına ve kendisi ve çocukları için doğru seçimi yapıp yapmadığına dair iç karışıklığına odaklanıyor.
Diana: The Musical (2021)
Joe DiPietro ve David Bryan tarafından yazılan Diana: The Musical, pandemi nedeniyle Broadway sezonunu hızlı bir şekilde kapatmak zorunda kalmıştı. Bu yılın başlarında ise, müzikalin film versiyonu Netflix‘te yayınlanmıştı. Ayrıca müzikal, Diana’nın duygu dünyasını yansıtmayarak yüzeysel kaldığı gerekçesiyle oldukça eleştirilmiş.