Last Night In Soho 

Edgar Wright'dan alternatif bir korku filmi!

2021 yılının ses getiren yapımlarından biri olan, Edgar Wright’ın yönetmen koltuğunda oturduğu “Last Night In Soho” alternatif bir korku filmi. Korku sinemasının farklı bir yorumu olan yapım, geçmiş ile şimdinin iç içe geçtiği zaman akışı, parlak renk kullanımı, kostüm ve sahne tasarımları ve göz dolduran oyunculukları ile tam bir sinematik şölen!

Film; 60’lar eğlence sektöründeki sömürü, cinsiyet eşitsizliği, şiddet, kadının metalaştırılması üzerinde duran çarpıcı bir yapım. 

Film annesi gibi moda tasarımcısı olma hayalleri kuran Ellie’nin Londra’ya yerleşmesi ile başlıyor. Fakat Ellie'nin, annesinden yalnızca moda yeteneklerini almadığını filmin ilerleyen dakikalarında görüyoruz. 

60’lar hayranı olan Ellie, yerleştiği Londra’daki yurttaki kızlarla yaşadığı adaptasyon sorunlarından dolayı, yaşlı bir kadının çatı katındaki odaya taşınır. Bu taşınma ile aslında Ellie’nin asıl hikâyesi başlar. 

Ellie bir gece uykuya dalar ve kendini 60’lar Londra’sında bulur. Gözlemci olarak Sandie isimli genç kızın hayatını izlemeye, onun “final kızı” olma serüvenine tanık olmaya başlar. Sandie, tıpkı başkahramanımız Ellie gibi hayalleri için küçük bir kasabadan Londra’ya gelmiş genç bir kızdır.

Ellie ve Sandie birbirlerinin aynı zamanda zıttı iki karakter. Ellie her ne kadar içe kapanık, sessiz ve sakinse, Sandie bir o kadar özgüvenli, cüretkâr ve cesurdur. Sandie aslında Ellie’nin olmak istediği kişiye bir ayna tutuyor.  Sandie’yi rüyasında ilk gördüğü anda üzerindeki elbiseyi ertesi gün “uyarlayan” Ellie, tarzı duruşu ve hatta saç rengine kadar Sandie’ye dönüşür. 

Geceler geçtikçe Sandie’nin büyük hayallerle başlayan serüvenin trajik bir hâl almasına tanık olan Ellie, akıl sağlığını yavaş yavaş kaybetmeye başlar. Sandie’yi kötü adamların elinden kurtarmaya, onu uğradığı şiddetten korumaya çalışır. Tam bu noktada filmde zaman hayal ve gerçek iç içe geçer ve gerçeklikten kopmaya başlar. 

Sandie aslında kim?  Gerçekten öyle birisi var mıydı? Yoksa tüm yaşananlar Ellie’nin zihninin bir oyunu mu? 

 Soluksuz bir seyir deneyimi yaşamak  isteyen herkesin listesinde olması gereken bir yapım bize göre!