LC Waikiki Metaverse İlk Giyim Mağazası Oldu

LC Waikiki, Meta evrenine alışveriş deneyimini taşıdı ve Türkiye’de MetaStore’un deneme sürümünü hayata geçirdi. MetaStore ile birlikte kullanıcılara etkileşimli, deniz kenarında alışveriş yapmak gibi olanaklar sağlanacaktır. Şeref Özer’den(LC Waikiki Dijital Dönüşüm ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü) ise konu hakkında teknolojik yeniliklerin her zaman takipçisi olan bir marka olduklarının ve müşterilerine ilklerini yaşatmanın onlar için büyük mutluluk kaynağı olduğunu belirtiyor.

Dijital mağazacılığın giyim sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu ve geleceğin alışveriş modeli olacağını düşündüğünü vurguluyor. LC Waikiki MetaStore’la da bunun ilk adımını atmış olduğunu ortaya koyuyor. MetaStore ile alışveriş deneyimini oyun deneyimiyle bir araya getirmeyi ve görsel alışveriş deneyimini sağlamayı hedefledikleri konusunun da altını çiziyor.

LC Waikiki Meta Store’da Kullanıcıları Neler Bekliyor?

LC Waikiki MetaStore, kullanıcılarına sıra dışı eğlenceli bir dünya yaratmak istemektedir bu yüzden de onlara mağazaya giriş anından itibaren bambaşka dünyaya adım atacakları, zevk alacakları ve sürükleyici bir ortama katılma imkanı sunacaktır. Bu ortamları ise Masal Diyarı, Anime, Waikiki Sahili olarak oluşturmuş ve bu temaların her birinde beş farklı okazyon var edilmiştir.

Kullanıcılara buralarda Uzak Doğu’da Fuji Dağı eteklerinde Sakura ağaçları eşliğinde veya Hawaii’de deniz kenarında palmiyelerin altında alışverişlerini gerçekleştirebilecekleri bir ortam sunulacaktır. Bu ortamlarda ise kullanıcılara roller-coaster ile heyecanlı anlar yaşama, gökyüzündeki balina üzerinde gezme, oyunlarda çokça kullanılan hazine avı kurgusu ile alanda gizlenmiş indirim kuponlarını toplama gibi deneyimler de sunulacaktır.

Böylelikle kullanıcılar MetaStore’da hem eğlenirken hem de kadın, erkek, çocuk ve bebek kategorilerinde 120’den fazla ürünü üç boyutlu bir şekilde inceleyerek, alışverişlerini gerçekleştirebilecektir. Satın aldıkları ürünleri ise fiziksel olarak adreslerine teslim edilecektir.

Şeref Özer ise görsel ve işitsel efektleri tam olarak deneyimleyebilmek, donanım özelliklerinden emin olabilmek için şimdilik kısıtlı bir kitleye mağazasını açtığını, geri bildirimlerle geliştirmelerine devam edeceklerini vurguluyor.