Lia Block F1 Akademi'de

Lia Block, gelecek yıl F1 Akademi'de boy gösterecek.

Gelecek yıl ilk kez F1 Akademi’ye (F1 Academy) katılacak olan bir başka pilot açıklandı. Açıklanan ikinci kadın pilot, ART Grand Prix ile anlaşan ve Williams Formula 1 takımını temsil edecek olan ABD'li Lia Block oldu. Block aynı zamanda Williams Sürücü Akademisi (Williams Driver Academy) ile anlaştı.

(Williams F1, haberi "Ekibe hoş geldin, Lia!" diyerek paylaştı. / Kaynak: @WilliamsRacing X)

Babası Ken Block, geçtiğimiz Ocak ayında trajik bir kar motosikleti kazasında hayatını kaybeden profesyonel bir ralli pilotu idi. Henüz 17 yaşında olan Lia Block ralli, Extreme E, rallycross gibi motor spor disiplinlerinde yarıştı ve en genç American Rally Association (ARA) şampiyonu olarak tarihe geçti.

Daha genç yaşında başarılara imza atan Block, şimdi babasının mirasını devam ettirmek istiyor. Söz konusu birçok kategoride yarışmış olmasının getirisiyle araç kontrolü bakımından yaşıtlarından deneyimli olan pilotun açık tekerlekli arabalarda (open-wheel car) sergileyeceği performans merak konusu. İlginçtir ki babası ralli pilotu olup kendisi açık tekerlek yarış serilerinde yarışan ilk pilot Lia Block değil. Örneğin Stig Blomqvist ve Carlos Sainz da oğullarını bu doğrultuda yönlendirmişlerdi. Her ne kadar genç pilot Lia Block’u bir gün Dünya Ralli Şampiyonası’nda görmeyi daha çok istiyor olsam da umarım başarısını bu yeni yarış serisinde de devam ettirir.