Marvel Sinematik Evreni Faz 1: Demir Adam 2 (2010)

Demir Adam 2 (Iron Man 2) filmine dair detaylar.

Demir Adam 2 (Iron Man 2), filmi 2010 yılında yayınlanan Marvel Sinematik Evreni filmlerinin üçüncü filmidir.

Demir adam karakterini ilk filmde olduğu gibi Robert Downey Jr. oynamıştır. Diğer iki ana karakter ise aynı eski filmde olduğu gibi Pepper Potts karakterini Gwyneth Platrow ve Albay James Rhodes'u Terrence Howard canlandırmaktadır. Bu ana karakterlere ek olarak kadroya Ivan Vanko karakterini canlandırması için Mickey Rourke, Justin Hammer için Sam Rockwell ve Natalie Rushman karakterini canlandırması için Scarlett Johnson dahil olmuştur. Bu filmin IMDB puanı ise 6.9/10 olarak belirlenmiştir.

2008 yılında yayınlanan Demir Adam filminin devam niteliğinde çıkan bu filmde ise yepyeni bir karakter filme giriş yapıyor. Sovyet bir fizikçi olan ve daha sonra casuslukla suçlanıp sınır dışı edilen babasının ölümünden Stark Endüstrilerini sorumlu tutan Ivan intikamı için hazırlanmaktadır. Babasının izinden gittiği tahmin edilen ama hakkında çokça veri bulunmayan Ivan ise kendisine kırbaçlı bir enerji sistemi tasarlayıp Tony’e saldırı planlar. Tony Stark halkın kahramanı gibi lanse edilse de öteki yandan devletin onun silahlarının tehlike arz ettiği beyan etmesi nedeniyle sorunlar yaşayacaktır. Mahkemede haklılığını kanıtladıktan sonra işler burada düzeldi sanacaktır ancak bu esnada başka büyük bir sorunla yüzleşecektir. Sürekli olarak demir adam zırhını giydiği için kanındaki zehir oranı hızla yükselmektedir. Hızlı tükenen çekirdekleri nedeniyle paladyum çekirdeğine muadil bir şey bulmaya çalışılsa da başarısız sonuçla karşılaşmaktadır.

Tony katıldığı Monaco Grand Prix etkinliğinin kokteylinden sıyrılıp sürpriz bir biçimde araba yarışına katıldıktan sonra şok edici bir gelişme yaşanacaktır. Ivan piste girip onun arabasını ve diğer birçok arabayı parçalayacaktır. Pepper ise şoförüyle hemen piste dalıp Tony’e demir adam zırhını yetiştirecektir. Ivan Demir Adam sayesinde etkisiz hale geldikten sonra yakalanıp doğrudan hapise atılacaktır. Rakibi olan Justin Hammer, Tony’nin başarılarını kıskanması nedeniyle onun başarılarının önüne geçebilmek için Ivan’ı kendine bir umut ışığı olarak görmüştür. Hammer harekete geçip Ivan Vanko’yu hapisten kaçırır ve ona beraber çalışma imkânı sunar. Ivan’dan istediği şey Amerikan Hükümeti’nin gözdesi olmak adına askeriye için robot üretmesidir. Bu teklifi kabul etse de kendi çıkarları doğrultusunda hazırlıklarına başlar ve yarım bıraktığı işi tamamlamaya oldukça kararlıdır. Justin Hammer’ın tam da istediği gibi robotları ayarlayan Ivan onları kendine göre uzaktan kontrol sistemi ile yaratmıştır ancak bundan kimsenin haberi yoktur. Arka planda şirkette Natalie Rushman adıyla çalışan olarak gözüken ancak Yenilmezler’in casusu olan gerçek adıyla Romanoff da filmde çok önemli rol oynayacaktır. Bu noktadan sonra işler oldukça hızlı bir biçimde karmaşık hale gelir. Filmde asıl mücadele ve aksiyon bu noktadan sonra ön plana çıkmaktadır.

KAYNAKÇA: https://tr.wikipedia.org/wiki/Iron_Man_2

https://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Recap/IronMan2

GÖRSELLER:https://www.imdb.com/title/tt1228705/?ref_=ttpl_pl_tt