Marvel Sinematik Evreni Faz 1: DEMİR ADAM (2008)

Demir Adam (Iron Man) filmine dair detaylar.

Demir Adam (Iron Man) filmi, 2008 yılında Marvel Comics tarafından yayınlanan ilk Marvel Sinematik Evreni filmidir. Demir adam karakterini ise filmin başrolü olan Robert Downey Jr. oynamıştır. Diğer üç ana karakter ise filmdeki adı Pepper Potts olan Gwyneth Platrow, Albay James Rhodes'u canlandıran Terrence Howard ve Obadiah Stane'i canlandıran Jeff Bridges'tir. Dünya çapında hayranları bulunan çizgi romandan uyarlanmış bu filmin IMDB puanı ise 7.9/10 olarak belirlenmiştir.

Filme detaylı bakmak gerekirse Tony Stark, Amerika Birleşik Devletleri için askeri destek oluşturan Starks Endüstrilerini ‘nin sahibidir. Bu şirket füze, silah ve bomba gibi askeri teçhizat üreten ve başarılarından kaynaklı aldığı ödülleriyle kendinden oldukça söz ettiren ünlü bir şirkettir. Tony, Afganistan’a özel uçağıyla gidip silahlarını tanıttıktan sonra dönüş yolundayken saldırıya uğrayıp kaçırılır. Ne yazık ki bu saldırı esnasında yaralanır. Kalbine yaklaşan bu şarapnellerin etkisi yüzünden hayatını kaybetmemesi için onu kaçıran terör örgütü göğüs kafesine bir mıknatıs sistemi yerleştirir. Çünkü Tony’den geliştirdiği son füzelerden onlar için gizlice üretmesini istemektedirler. Bahsedilen Jericho füzesini terör örgütü için yaparsa da özgürlüğüne kavuşabileceğini söylerler. Bu tarz bir terör örgütüne silah üretmekte görev almak istemeyen Tony Stark maruz kaldığı uzun işkenceler sonucu roket için gerekli malzemelerin temin edilmesini isteyerek içten içte kurguladığı planını hayata geçirmeye başlar. Kurtulabilmek için başka bir tutsağın da desteğiyle bir zırh tasarlar ve kaçmayı başarır.

Evine döndükten sonra yarattığı zırhı geliştirmeye odaklanır ve Iron Man bu şekilde meydana gelir. Çok uzun çalışmalar sonucunda kendisine özel donanımlı, uçma özelliği olan ve özel silahlara sahip son teknoloji bir zırh yaratmayı başarır. Onu kaçıran terör örgütünün onun ürettiği silahları kullandığıni görmesiyle büyük hayal kırıklığına uğrar ve şirket politikasında değişime gitmek ister ancak beklediği cevabı ortaklarından alamaz. Bunun sonucunda öğrenir ki çok güvendiği iş ortağı Obadiah Stane onu kaçırmaları için terör örgütleriyle iş birliği yapmış onu tuzağa düşürmüştür. Tony’nin tek güvendiği ve hep yanında olan Pepper onun için Obadiah’ın ofisine sızıp gizli iş birliğine dair belgeleri bulup ele geçirmeye çalışır ancak Obadiah onu yakalar. Yapılan suçlamalar nedeniyle köşeye sıkıştığı hissine kapılıp Tony’nin tasarladığı zırhın benzerini tasarlatıp onu yok etmek için savaş ilan eder. Bu kavganın sonucunda Tony, Obadiah’ın zırhına karşı başarıyla dövüşür ve Obadiah yok olur. Finalde ise bir basın toplantısında Demir Adam lakaplı kişinin kim olduğu tartışılırken Tony kimliğini açıklar. Bunun sonucunda ise Demir Adam’ın Tony Stark olduğunu artık tüm dünya bilmektedir.

KAYNAKÇA: https://en.wikipedia.org/wiki/Iron_Man_(2008_film)

https://www.ayzelayz.com/2019/08/sinema-ozeti-demir-adam-iron-man.html

GÖRSELLER:https://www.imdb.com/title/tt0371746/?ref_=tt_mv_close