Mastürbasyon Yapmak Gerçekten Zararlı Mı?

Mastürbasyonun "gerçek yüzü" hakkında bir yazı.

Mastürbasyon, kişinin cinsel haz duygularını artırmak amacıyla kendi genital bölgelerine fiziksel uyarıda bulunmasıdır. Yaşantımızın gerçeklerinden biri olan mastürbasyon, aynı zamanda da toplum tabularından biridir ne yazık ki.

Mastürbasyonla İlgili Şehir Efsaneleri

  • Unutkanlığa sebep olur
  • Bekaretin "bozulur"
  • Penisin hissizleşir
  • Klitorisin düşer vb...

Peki İşin Aslı Nedir?

Bu tür hurafeler insanlara kendi vücutlarına "dokunmanın" kötü ve ayıplanacak bir şey olduğunu aşılamak için kullanılıyor. Sanıyorum ki bunun sebebi kişilerin -özellikle kadınların- evlenene kadar herhangi bir cinsel konuda tecrübesiz olmaları gerektiği yargısından kaynaklanıyor.

  • Mastürbasyonun veya cinsel ilişkiye girmenin unutkanlığa sebep olduğu doğru değildir. Bu biraz "Tabağında kalan yemeğini bitirmezsen gelecekteki eşin çirkin olur." diye çocuk kandırmaya benziyor. İsterseniz her gün, her gece, her saat mastürbasyon yapın; unutkanlık yaşamayacaksınız. Yaşasanız bile bunun sebebi mastürbasyon yapmanız ya da sevişmeniz değil. :)
  • Bekaret işi biraz farklı ama lütfen biraz daha profesyonel konuşalım ve şuna "hymen'in zarar göresi" diyelim. Vajinanıza kalın bir seks oyuncağı veya birkaç tane parmak sokmadığınız sürece hymeniniz aynı kalır. Hatta aşırı ıslaksanız, kayganlaştırıcı kullanırsanız büyük ihtimalle hymeninize hiçbir şey olmaz. Bunun haricinde, sadece klitoral uyarmayla mastürbasyon yapmak ve orgazm olmak mümkün. Parmağınızla, birtakım seks oyuncaklarıyla, sürtünerek ya da basınçlı suyla (mesela duş başlığınızdan tazyikli su geliyorsa) klitorisinizi uyarabilirsiniz. Ayrıca bir video önerisinde bulunmak isterim: https://www.youtube.com/watch?v=zOUEhF60YYc
  • Peniste hissizleşme sorununun birçok sebebi vardır ancak mastürbasyon bu sebeplerden biri değil... Peniste hissizleşme gibi bir sorununuz varsa doktora gitmenizi öneririm. Doktorların söylediğine göre peniste hissizleşmenin sebepleri: ürogenital enfeksiyonlar, şeker hastalığı, psikolojik rahatsızlıklar, vitamin ve mineral eksiklikleri olabilirmiş. İstediğiniz kadar mastürbasyon yapın, penisiniz bu yüzden hissizleşmez.
  • Klitoris düşen bir organ değildir. Sünnet olmadığınız sürece (sünnetin her türlüsüne karşıyım) klitorisiniz hep yerinde kalacak. Evet, mastürbasyon sırasında hassaslaşabilir ve sızlayabilir; endişelenmeyin; kan akışı arttığı için bu olur. Sızlamaya rağmen devam ederseniz de orgazm olursunuz ve biriken kan boşalır. :)


Madem Bunlar Palavra... O Zaman Mastürbasyonun Yararları Neler?

Eklediğim linkin haricinde seksologların ve doktorların da yazılarına bakabilirsiniz. Cinselliği ayıplayan ilahiyatçıları değil, alanında uzman bilim insanlarını dinleyin derim.


Yine de Bunlara Dikkat Edin!

  • Aşırı mastürbasyon yaparsanız erken boşalma sorunu yaşayabilirsiniz.
  • Aşırıya kaçarsanız bağımlı olabilirsiniz. Canınız sıkıldıkça yapmak yerine bedeniniz ve canınız istediğinde yapmak bağımlılığı engelleyebilir.

Dediğim gibi her şeyin fazlası zarar. Kendinizi tatmin etmenizin aşırıya kaçılmadığı sürece hiçbir zararı yok. Gevşeyin ve rahatlayın, hiçbir yerinize bir şey olmayacak.