Metaverse: Kredi Kartıyla İlk Kez Ödeme

Metaverse evrenine, gerçek dünyadan kredi kartıyla ilk kez ödeme yapıldı.

Metaverse sanal evrenini duymayan kalmamıştır. Her gün yeni bir haber duyduğumuz evrenden, geçen haftalarda Türkiye'de kurulan bir şirkette ilk kez gerçek ödeme yöntemiyle bir alışveriş gerçeklemiş oldu.

Günümüzde insanları ''saçma bir evren'' ve ''dünyamızın gelişmiş versiyonu olan evren'' olarak ikiye ayırsa da bu kurgusal evrende gerçekleşen her durum, bize gelecek hakkında bir fikir veriyor. İlkleriyle de hayli bir gündem olan evrende ilk kez kredi kartıyla da ödeme gerçekleştirilmiş olması insanları hayrete düşürdü.

İzmir'de şirket kuran Alman asıllı giyim şirketi DePauli AG, e-ticaret alanında da aktif olan bir şirket olduğundan Metaverse evreninin bir parçası olmak için QS-Payment adlı ödeme yöntemini, sanal evrene sunmuş oldu. Bu adım sayesindeMetaverse evreninde ilk kez gerçek ödeme yöntemiyle bir alışveriş gerçekleştirilmiş oldu. Müşteriler, QS-Payment ödeme yöntemiyle Metaverse evreninde dolaşırken, özel/ticari hedeflerle çeşitli eğitimler verip, gerçek dünyadaki e-malları inceleyebilecekler.