Milwaukee Canavarı Jeffrey Dahmer

Son zamanlarda hayatı Netflix dizisine konu olarak gündeme gelen seri katil Jeffrey Dahmer'in hayatına bir bakış.

Bilinen en ünlü seri katillerden biri olan ve Netflix’de yayınlanmakta olan dizisiyle şu an tekrar gündeme gelen Jeffrey Dahmer tanınan adlarıyla Milwaukee Canavarı veya Milwaukee Yamyamı’nın hayatına bakalım.

Seri katille her zaman insanın kanını donduran alışkanlıkları ile bilinen kişilerdir. Seri katillere karşı toplumda bir merak olsa da Jeffrey Dahmer Erkek ve çocuklara yönelik tutumu, gey ve siyahilere olan ilgisi ile diğer seri katillerden farklıydı.

1978-1991 yılları arasında çoğu Asya ve Afroamerika kökenli 17 erkek ve oğlan çocuğunun öldürdü.

İlk çocukluk dönemi davranışları normal olsa da belli bir süre sonra 10-15 yaş arası dönemden başlayarak çekingen ve iletişimsiz bir kişiliğe dönüştü. Hiçbir sosyal aktivite veya hobiyle de ilgilenmiyordu. Jeffrey Dahmer bulduğu ölü hayvanları eve getirerek veya yakınlardaki ormanlara götürerek kesiyor ve onları inceliyordu. Liseden mezun olduğunda alkol almaya başladı ve kısa bir süre sonra alkolik oldu. Annesi ve babasının boşandığı dönemde üniversiteye girdi fakat derslerin çoğuna katılmadığı için atıldı.

1982 ve 1986 yılları arasında iki kez edepsiz teşhir yüzünden tutuklandı, ikinci tutuklanma nedeni iki erkek çocuğunun önünde mastürbasyon yapmasıydı.

Milwaukee’ye taşınmasının ilk gününde 13 yaşındaki Somsack Sinthasomphone adlı bir çocuğu uyuşturması ve taciz etmesi sebebiyle tutuklanandı. 5 yıl tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 İlk cinayetini 1978’de işledi.Kurbanı Steven Hicks isimli bir otostopçuydu. Dahmer bundan sonraki cinayetini dokuz yıl sonra işledi. Bu cinayetten sonra düzenli aralıklarla öldürmeye devam etti.Kurbanlarını genel olarak gey barlardan seçiyordu. Dahmer bu kişilerle cinsel ilişkiye girdikten sonra onları öldürüyordu.1989’da öldürdüğü kurbanı Anthony Sears’ın kafatasını yakalanana kadar sakladı.

1990’da taşındığı ev Dahmer’in cinayet üssü olarak ünlendi.1990 boyunca dört, 1991 yılı boyunca 8 cinayet işlendi. 14 yaşındaki bir çocuk sokakta çıplak ve ağır uyuşturucu etkisinde bulundu. Görenler 911’i aradı fakat Dahmer 19 yaşındaki sevgilsi olduğunu, içki içerken tartıştıklarını söyledi. Polis çocuğu Dahmer’e geri verdi. Bu iki polis çocuğun yaşı hakkında soruşturma yapmadığı gibi Dahmer’in de kimliğini kontrol etmeyerek onun tutuksuz yargılanmak üzere bırakılan çocuk tacizcisi olduğunun ortaya çıkmasını engelledi. O gece Dahmer çocuğu öldürerek parçaladı ve kafatasını anı olarak sakladı.

1991 yazında Dahmer ortalama her hafta birini öldürüyordu. Dahmer cesetlerden zombi yapabileceğini düşünüyordu. Bunu kafataslarını büyük bir şırınga ile delip içine hidroklorik asit veya kaynar su enjekte ederek yapmaya çalışıyordu. Apartmandaki diğer sakinler daireden gelen kötü kokular ve elektrikli testere seslerinden dolayı şikayette bulundular.

1991’de evine davet ettiği Tracy Edwards’a kelepçe takmaya çalıştı fakat başarılı olamadı ,. Dahmer kasap bıçağı ile korkutarak Edwards’ı yatak odasına gönderdi. Burada kötü kokuları, duvara asılmış ceset parçalarına şahit olan Edwards Dahmer’e yumruk atarak kaçtı ve sokakta polis arabasını yakalayarak polisleri Dahmer’in evine götürdü.

Soruşturmalardan sonra Dahmer’in nekrofili ve yamyamlık gibi etkinlikleri de gerçekleştirmiş olduğu görüldü.Jeffrey Dahmer 15 cinayetten yargılandı. Kanıtlar sürekli ona karşı geliştikçe Dahmer akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia etmeye buna göre yargılanma istemeye başladı.

İki hafta süren mahkemenin ardından jüri Dahmer’in akıl hastası ve suçlu sıfatıyla müebbet hapse mahkum etti.

Dahmer hapishanede 2 kez saldırıya uğradı. Birincisinden hafif yaralanmalarla kurtulmayı başardı. 1994 yılında hapishane spor salonunda ikinci saldırı sonucunda ambulansta taşınırken öldü. Dahmer’in beyni incelenmek üzere ayrıldı.