Mutsuzluğu Azaltmanın Yolları

Her insan daima mutlu olamaz ama kendini mutsuz hissettiğinde bu mutsuzluğu azaltmak için birtakım şeyler yapabilir. Bunlardan bazıları aşağıdaki gibidir :


1. Bol Bol Kitap Okumak

Yapılan birçok araştırmaya göre kitap okumak, stres seviyesini azaltır bir yandan da kişinin mutluluk hormonu salgılamasına yardımcı olur. 


2. Tutamayacağınız Sözler Vermeyin

Bazen elimizde olmadan çevremizdeki insanları kırmamak adına birçok söz veririz. Genellikle çoğunu da tutmayız. Bu yüzden verdiğimiz sözü tutamadığımız için birçok ilişkimiz son bulmuştur. Yaşadığımız sonlar da bize mutsuzluk olarak gelmiştir. Hem mutsuz olmamak için hem de çevremizdeki insanları kırmamak adına tutamayacağınız sözler vermeyin. 


3. İnsanları Saplantı Hâline Getirmeyin 

Sevmek güzel bir duygu lakin onu saplantı derecesinde sevmek bir hastalıktır. Ruh sağlığımız ve kendize olan saygımızı kaybetmemek adına hiç kimseyi saplantı hâline getirmeyin. 


4. Hiç Kimseyi Anlamadan Yargılamada Bulunmayın

Bir insan hakkında yargıda bulunmak oldukça kısa süren bir durumdur. Peki karşımızdaki insanı anlasak nasıl olur? Yargıda bulunmadan önce karşımızdaki insanın düşüncelerini, niyetini öğrenelim ona yönelik iyi veya kötü bir yargı edinelim. 


5. Her Duyduğunuza İnanmayın 

Her insanın söylediği şeyler daima doğru olmaz. Herkesin doğruları farklı olduğu için bizim yanlış olarak varsayacağımız sözler de daima olacaktır. 


6. Daima Kendiniz Olun

Klasik bir söz hâline gelen "taklitler aslını yaşatır" Cümlesindeki taklitçi olmak yerine kendimiz olmaya önem verelim. Birini taklit etmek sizi bir yere kadar götürür lakin kendiniz olmak sizi her yere götürür unutmayın. 


7. Az Konuşun Ama Çok Dinleyin

Bazı insanlar çok konuşan insanları sevmezler ve bazen insanlar çok konuşurken anlatmaması gereken konulara da değinebilir. Bunun önüne geçebilmek için çok konuşmak yerine çevremizdeki insanların anlattıklarını dinlemeyi tercih edin. 


8. Tv, Bilgisayar Karşısında Çok Fazla Vakit Ayırmak Yerine Kendinize Vakit Ayırın

Birçok insan acılarından kaçmak için çareyi televizyon izlemekte görebilir. Lakin nereye kadar duygularınızdan kaçacaksınız? Duygularınızdan kaçmak yerine kendinize odaklanın, dışarı çıkın hayatınızın tadını çıkarın.