Negatif Enerjiye Elveda

Artık hayatımızın her anında negatif enerji ile mücadele ediyoruz.

Negatif enerjiden kurtulmak için pozitif düşünmek, klasik müzik dinlemek, yoga ve meditasyon yapmak, papatya ve benzeri sakinleştirici çaylar içmek gibi bir sürü yol mevcut. Bu yolardan biri de dünyanın bize hediyesi olan doğal taşlar.

Peki dünyanın bize hediyesi olan bu taşlar nasıl oluşuyor?

Taşların kökeni, yeryüzünün erimiş ve dış yüzeye ulaşmaya çalışan magmasına dayanır. Magma yer altı çatlaklarına akarken minerallere ve erimiş kayalara gazlar, buhar ve kaynayan sular dahil olur ve bu gazlar soğurken minerallerle birleşerek doğal taşları ve kristalleri oluşturur. Oluşumlarının tamamlanması milyonlarca yıl sürerken, sürekli olarak elektromanyetik enerji depolarlar. Bu güçlü enerji, taşların içindeki minerallerle birleştiğinde insanları pozitif etkileyen ve iyileştiren güç olarak ortaya çıkar. Çevresel faktörlerde en ufak değişiklik bir mineralin tüm oluşum sürecini doğrudan etkileyebilir, gelişimi hızlandırabilir, durdurabilir ya da tamamen farklı bir oluşum süreci başlatabilir. Bu sayede farklı farklı şifaları olan doğal taşlar meydana gelir.

Haydi gelin negatif enerjimizi alıp götürecek dört güçlü taşa bakalım.


Kehribar

Kehribar taşı mutsuzluğa, sinire ve depresyona iyi gelir. Enerjisini güneş alan bu taş güneş taşı olarak bilinir. Üzerinde taşıyanlara güven ve cesaret aşılar. Güçlü bir koruma taşıdır. Güneşten enerji alıp insanlara canlılık bahşeder. Ayrıca üzerinde kehribar taşı taşıyan kişilere iyimserlik kazandırarak neşe getirir. Kehribarı genelde bebeklerde çok görürüz bunun bir sebebi de nazardan koruduğuna inanılmasıdır.


Ametis

Canlı mor rengiyle hayat dolu olan ametis mutluluk ve enerji deposudur. Negatif enerji düşmanıdır. Yaralarına gelecek olursak tam şifa taşıdır. İlla üstünüzde olması gerekmez yaydığı enerjiyle aynı ortamda bulunmanız yeterli olacaktır. Diğer taşlarla yan yana geldiğinde de yanındaki taşların enerjisini arttırır.


Siyah Obsidian

Siyah asil görüntülü bu taş sizi negatif enerjinizden kurtarıp enerji dengenizi sağlar. Diğer yararı nazardan korumasıdır. Siyah obsidyenin dışı sert cam gibi olduğu için ayna taşı olarak da bilinir. Ayna taşı kişinin bilinçaltını, zayıflıklarını, güçlü yanlarını temsil eder ve ruha şifa getirdiği söylenir. Bir başka yararı da şok, travma ve tıkanma durumlarında olumsuz etkileri temizler.


Yeşim Taşı

Çin'de kralla özdeşleşecek kadar değer verilen yeşim taşı negatif enerjiden kurtaran taşalardandır. Huzur ve güven verici bir özelliği vardır. Bu sayede kaygılarınızdan kurtulmamızı ve düşüncelerimizin netleşmesini sağlar. Duygusal dengenin kurulmasında yardım eder. Uğur getirdiğine inanılır.