Netflix'ten izleyebileceğiniz dört farklı criminal belgesel serisi

Gerçek suç dizilerine ve suçlulara meraklıysanız Netflix'in bu belgesel dizilerini mutlaka incelemelisiniz.

Suçlu Zihinlere Yolculuk;

Seri katiller, çocuk kaçakçıları, tarikat liderleri, suç patronları... Kötülük yapmanın ve kötü olmanın altında yatan birçok sebep vardır. Bir insan bu suçları nasıl işler, istediği şey nedir, nasıl yakalanmaz? Tam da bu soruların cevabını bulabileceğiniz, suçluların psikolojilerine odaklanan ilgi çekici bir mini belgesel serisi. Yaklaşık elli dakikalık dört bölümden oluşan bu seride suçlara ya da nasıl çözüldüklerine değil de suçluların nasıl suç işlediklerine odaklanılıyor.


Jeffrey Epstein: Korkunç Zengin;

New York'un "Muhteşem Gatsby'si" gibi görünen gizemli bir adam zenginliğini ve gücünü kendi karanlık yüzünü gizlemek için kullanabilir mi? Tacizci bir psikopat olan Jeffrey Epstein'in hayatının portresi olan bu belgesel serisi işte bu sorunun cevabını veriyor. Onun işlediği iğrenç suçları cinsel istismar madurları, zamanın gazetecileri ve polis memurları tarafından dinlediğimiz bu belgesel sizi psikolojik olarak oldukça zorlayabilir.


John Of God: Şifacının Gerçek Yüzü;

Karşımızda yine çok güçlü olan ve elindeki gücü kötüye kullanan bir adam var. Ünü tüm dünyaya yayılmış bir medyum olan Joao Teixeria de Faria, aslında korkunç bir tacizcidir. Başta kendi altında çalışan insanlar olmak üzere daha sonra seçtiği bazı hastalarını ve hatta kendi kızını bile suistimal etmiş olan bu psikopatın yakalanışını tanıklar, olayı yaşıyanlar, sanıklar gibi geniş bir anlatıcı çerçevesinden izleyebilirsiniz.


Burari Vakası: Bir Ailenin Gizemli Ölümü

Hindistan'da yaşayan üç kuşağın bir arada bulunduğu on bir kişilik Burari ailesi, bir sabah evlerinde asılı halde bulunurlar. Bu belgeselde bir sürü komplo teorisi içeren polisiye vaka'nın perde arkasını izleme fırsatı buluyoruz. İntihar mı? Cinayet mi? Olayı komşuların, tanıkların, polislerin ve akrabaların gözünden incelediğimiz bu vaka, bazı sağlıksız, kör saplantıların nelere yol açabileceğini gözler önüne seriyor.