Niko and the Sword of Light

Amerikan flash animasyon televizyon dizisi Niko and the Sword of Light. (Spoiler İçerir)

Amazon Studios ve Titmouse, Inc. tarafından ortaklaşa üretilen bir Amerikan flash animasyon televizyon dizisi Niko and the Sword of Light yani Niko ve Işık Kılıcı animasyon dizisinin prömiyeri 2015 yılında Amazon Prime Video’da yapılmıştır.

Niko adında bir çocuğun maceralarını konu alan animasyon samimi senaryosu ve karakter tasarımlarıyla bizi içine çekerek klasik anlatımdan uzaklaşıyor ve Amazon anlatımına ulaşıyor diyebiliriz Bir nevi aynı Fairfax gibi, karakterlerin diyalogları ve mizacı ile benzer özellikler göstermekte.

Avatar the Last Airbender ve Lord of the Rings esintilerini barındıran Niko and the Sword of Light'ı izlerken prensesi Legolas'a ya da Galadriel'e Niko'yu da Aang'a benzetmeden duramayacağız. Eskilerden esinlenerek ya da harmanlanarak oluşturulmuş bir çizgi dizi diyebiliriz.

Aang

Niko

Galadriel

Lyra

Niko ilk bölümde Bir sürü sorum var diye söze başlıyor ve diğer kahramanlar derken diye devam ediyor. Lyra:

‘’Yüzyıllardır süren direnişin parçasıyız. Her üçüncü ay tutulmasında, şeytani büyücü Nar Est’i yenmesi için bir kahraman yaratıldı ve her seferinde başarısız oldular. Ben başarısız oldum.’’

diyerek geçmişi anlatmaya başlamakta evreni daha iyi çözümleyebilmekteyiz.

Çizimlerde biraz Samurai jack havası da var. Giriş aşırı bir şekilde Adventure Quest Worlds’e de benziyor aslında çizimler de benziyor. Hikaye ve anlatım şekli de anımsatıyor.

Nar Est ve Samurai Jack Çizim Benzerliği


Nar Est

Samurai Jack

Aku

Bölüm girişinde ve sonunda gösterilen eskiz çizimleri de epeyce tatlı. İlk bölümde çıkan bölümlük boss karakterler sonraki bölümlerde de karşımıza çıkarak hikayenin içerisine dahil olmuş oluyorlar.

Konsept çizimlerin hakkını yememek lazım. Su kaynağının olduğu kısım ve sonrasında ulaştıkları bölge Stratolynth örneğin. Biraz araştırayım derken fark ettim ki background designeri Michelle Rhee imiş yani Rick and Morty’nin de background desingneri ayrıca. İşlerini incelemek isterseniz: Michelle Rhee (artofmrhee.com)

Rasper’ın özellikle gözleri gerçekten çok iyi olmuş. Sadece göz hareketleriyle yüz ifadelerinin iyi verildiğini düşünüyorum. İki renk geçişiyle bayık bayık bakan göz hareketlerini sağlıyor. Meercoonlar'da ise tam bir Gollum hareketleri var. İlerleyen karakterlerde yine Gollum benzerlikleri göreceğiz.

Rasper

Meercoon

Mugwhump Niko’yu yediğinde Niko Amiral Algus Chompsky ile karşılaşır ve Amiral Niko’ya olumlu merceklerden verir ve ‘’Doğru gözle baktığında burası çok güzel bi yer. Saklanmak için güvenli.’’ Fakat Niko ‘’Bir şeye doğru gözle bakmak, gerçekte ne olduğunu görmektir.’’ diyerek Amiralin merceklerini aşağıya indirir.

Amiral Algus Chompsky

Yine aynı şekilde Hayalet Ormanı’ndaki mantar Skayma sayesinde hayal ve gerçek iç içe geçmiştir. Hayallere dokunulabilir konumda olunulmuştur ve bu mantar Yüzüklerin Efendisi Gollum’a benzetilmiştir. Efendi diye nitelendirdiği kişi Nar Est’tir.

Skayma

Bölümlük hikayeler bir amaç uğruna ilerlemektedir ve her bölümün hikayesi bir mekânda geçmektedir. Bir yere varılmak için ordan oraya atlayan Prenses Lyra ve Niko her bölümde farklı karakterlerle tanıştırmış oluyor bizleri.

Büyük Kraliçe Yunus’un söylediği şu sözler çok tatlıydı:

‘’ Kader Havuzlar’nda bulacağınız şey, her zaman aradığınız şey olmaz. ‘’

Niko and Sword of the Light’da sanki şimdiye dek izlediğimiz tüm çizgi filmlerden esintiler vardı ve izlerken sanki bizlere onlardan parça sunuyor tekrardan hatırlamamızı sağlıyordu.

Images:

Niko and the Sword of Light (Serie de TV) (2017) - FilmAffinity

Niko and the Sword of Light (TV Series 2015–2019) - IMDb

Watch Fairfax - Season 1 | Prime Video (amazon.com)

Avatar: The Last Airbender filmi için çıkış tarihi belli oldu! (ign.com)

Pinterest

Niko and the Sword of Light - Lord Nar Est - PNG Image (cartoongoodies.com)

Behind The Voice Actors - Images & Sounds of Voice Over Actors / Seiyuu and the Characters they play on TV Shows, Animated Movies, Video Games and Commercials