Oyunlardan Uyarlanan Filmler - 2

Oyunlardan beyaz perdeye taşınan hikayeler. Kısım 2

İlk yazımda 90'lı yılların ünlü konsol ve bilgisayar oyunları Super Mario, Street Fighter, Mortal Kombat, Resident Evil ve Tomb Raider'a yer vemiştim. Bu yazımda yine bilindik ve isminde söz ettiren oyunların uyarlamalarını göreceksiniz. Diğer yazıda olan ve devam filmi olarak gelmiş oyunlara bu yazımda değinmeyerek farklı yapımlara yer vereceğim. Ama ilgilenenler olursa diye buraya isimlerini bırakıyorum:


Street Fighter devam filmi Street Fighter: The Legend of Chun-Li (2009) (İlk filmden öncesini konu alıyor)

Mortal Kombat devam filmi Mortal Kombat Annihilation (1997)

Lara Croft: Tomb Raider devam filmi Lara Croft: Tomb Raider – The Cradle of Life (2003)

Resident Evil devam filmleri: Resident Evil: Apocalypse (2004), Resident Evil: Extinction (2007), Resident Evil: Afterlife (2010), Resident Evil: Retribution (2012) ve Resident Evil: The Final Chapter (2016)


House of the Dead (2003)

90'lı yılların sonlarından günümüze kadar uzanan The House of the Dead serisiin uyarlaması olan f2003 yapımı bir zombi korku filmidir ve aynı adlı popüler video oyun serisinden uyarlanmıştır. Filmin yönetmenliğini Uwe Boll üstlenmiştir, Jürgen Prochnow ve Clint Howard başroldedir.

Bir grup genç, bir partiye katılmak üzere bir adaya giderler. Ancak ada terk edilmiş bir haldedir ve gizemli bir edası vardır. Gençler adada eğlenmeye başlamışlardır lakin acı gerçekle karşı karşıyadırlar, ölülerin yeniden dirildiği ve zombilerin kol gezdiği bir adadırlar. Zombiler tarafından saldırıya uğrayan grup, hayatta kalmak ve adadan kaçmak için bir mücadele sergilerler. Bir yandan da adada neler olup bittiğini ve zombilerin kökenini keşfetmeye çalışırlar. Yerel bir balıkçı olan Kirk ve onun yardımcısı Salish ile birlikte, adadaki zombileri durdurmak ve hayatta kalmak için savaşırlar.


Alone in the Dark (2005)

Köklü oyun serisi Alone in the Dark'ın, 2001 yapımı Alone in the Dark: The New Nightmare oyununun uyarlamasıdır. Yönetmenlik koltuğunda yine Uwe Boll bulunuyorken, Edward Carnby'ye hayat veren Christian Slater'a başrol görevinde Tara Reid ve Stephen Dorff eşlik etmiştir.

Film, Edward Carnby adında, paranormal olayları araştıran ve çözmeye çalışan korkusuz bir özel dedektiftin etrafında dönmektedir. Carnby, geçmişine dair sırları çözmek için bir yolculuğa atılacak ve eski bir medeniyete ait sırlarla beraber dünyaya yayılmaya çalışan karanlık güçleri keşfedecektir. Fakat bu çıkacağı yolculuk eski yolculuklarından farklı olarak daha zorlu bir olacaktır. Bu zamana kadar bir çok sırrı ve gizemi açığa çıkaran Carnby, yine her zaman yaptığı şeyi yapacak ancak bu sefer bu karanlık tehdide karşı insanlığı korumak için mücadele de edecektir. Bu süreçte ona, arkeolog olan eski sevgilisi Aline Cedrac ve arasının pek de iyi olmadığı hükümet ajanı Richard Burke yardımcı olacaktır.

Filmin 2008 yılında bağımsız bir devam filmi çıkmıştır. Film, eski cadı avcısı Abner Lundberg'in gözüpek dedektifimiz Edward Carnby ile güçlerini birleştirirerek tehlikeli cadı Elisabeth Dexter'ın izini sürmelerini konu almaktadır.


Doom (2005)

FPS oyunlarının en önde gelenlerinden olan Doom 1993 yılında çıkmıştı. Yıllar geçtikçe ünlü bir oyun serisine dönen Doom'un film uyarlaması 2005 yılında piyasaya sürüldü. Andrzej Bartkowiak'ın yönettiği filmde o dönemlerde "The Rock" olarak bilinen Dwayne Johnson, Karl Urban ve Rosamund Pike gibi oyuncular yer almaktadır.

Film yakın gelecekte geçmektedir ve Mars'ta bulunan Olduvia araştırma tesisinde araştırmalar durdurulur ve korku dolu bir yardım çağrısı iletilir. Dünyadan Mars’a özel teçhizatlı bir komando timi gönderilir. Araştırma tesisinde yapılan genetik deneyler kontrolden çıkmış durumdadır ve tesiste çalışan bilim insanları korkunç birer yaratığa dönüşmüştür. Deniz piyade ekibi lideri Sarge ekibiyle birlikte tehditi ortadan kaldırmak için tesise gönderilir. Yaratıkları yok etmek ve tesisin güvenliğini sağlamak için tehlikeli bir göreve atılırlar.

Ekip, bünyesinde geçmiş yıllardda tesiste çalışmış birisi olan Dr. Samantha Grimm ve onun kardeşi John "Reaper" Grimm'i de barındırmaktadır. Ekip, bir yandan yaratıklarla savaşırken, bir diğer yandan araştırma tesisinde yatan korkunç sırları ve deneylerin neden olduğu dehşeti keşfeder. Yaratıkların ve insanlık dışı deneylerin ardındaki gerçekler ortaya çıkmaya başlar ve ekip üyeleri hem hayatta kalmak hem de Mars'taki olaylara dur demek için büyük bir mücadele verirler.


BloodRayne (2005)

BloodRayne aynı isimli kült oyun serisinden uyarlanan, Guinevere Turner tarafından yazılan ve Uwe Boll tarafından yönetilen film, ilk oyunun ön hikayesi niteliğindedir. 2005 yapımı bir aksiyon korku filmi olan yapım House of the Dead ve Alone in the Dark'ın yönetmeni Uwe Boll'un üçüncü video oyunu uyarlamasıdır. Filmde Rayne rolünde Kristanna Loken'i ve Kagan rolünde Ben Kingsley'i görüyoruz.

1700'lü yıllarda, Romanya'da bir dhampir (Balkan folklorunda, bir vampir ile bir insanın birleşimininin sonucu olan efsanevi bir yaratıktır) dünyaya gelir. Rayne yarı vampir olduğunu bilmeyerek yaşamını sürdürmektedir. Çalıştığı sirkin kabadayısına karşı kendini korumak istediği esnada insan kanının tadına bakmış bulunur kendisiyle alakalı gerçekleri anlamaya başlar. Sadece vampirlerin kanını içen ve insanları koruyan birisi olarak Bloodrayne isimli ikinci bir kimlik edinir. Rayne, Brimstone Society adındaki gizli bir topluluğa katılır. Gizli bir topluluk olan Brimstone Society'nin topluluk başkanı Sebastian ve üyelerinden Vladimir ile Katarin, Rayne ile birlikte Kagan'ı durdurmak üzere güçlerini birleştirirler. Rayne, annesini tecavüz ederek öldüren Kagan'ı bulup intikam almak için çıktığı bu yolculuk boyunca kendisini keşfedecek ve vampir güçlerinin, yeteneklerinin farkına varacaktır. Bu yolda büyük bir savaş vermek zorundadır çünkü Kagan, tüm vampirlerin kralı ve en güçlüsüdür.


Silent Hill (2006)

Konami'nin 1999 yılında ilk oyununu yayınladığı Silent Hill serisi oyun dünyasında bir kült iken korku oyunlar arasında da büyük bir yere sahip. Christophe Gans'ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Silent Hill film serisinin ilk bölümünde Radha Mitchell, Sean Bean, Laurie Holden, Deborah Kara Unger, Kim Coates ve Alice Krige gibi isimler yer alıyor.

Sharon sürekli aynı kâbusları görmektedir ve rüyalarında sık sık "Silent Hill" adını sayıklamaktadır. Rose, psikolojik tedaviyi reddeder ve evlatlık kızlarının bu durumunun nedenini bulmak için kocası Christopher'ın bütün itirazlarına rağmen Sharon'ı alır ve Silent Hill kasabasına gitmek üzere yola çıkar lakin kendisini bekleyenen tehlikenin farkında değildir. Anne ve kız kasabaya yaklaşmaktalardır ancak karşılarına bir gölge çıkar ve Rose arabanın kontrolünü kaybeder. Kendine geldiğinde Sharon'ın kaybolduğunu fark eden Rose kasabayı aramaya koyulur. Kasabayı aradığında fark eder ki Silent Hill sisler ve külle kaplı terk edilmiş lanetli bir yerdir. Rose, bu gizemli kasabada kızını ararken, kızının kaybolmasının aslında derin bir şeytani planın parçası olduğunu fark eder.