#Paris2024 Paralimpik Oyunları Başlıyor!

Türkiye Paralimpik Olimpiyat ekibimiz yaklaşan #Paris2024 Paralimpik Oyunları için Paris'e uğurlandı!

Paris 2024 Olimpiyatlarının ardından, Türkiye Paralimpik Olimpiyat ekibimiz de Paris'e yolcu oldu!

26 Temmuz - 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen Olimpiyat Oyunlarından sonra sıra şimdi Paralimpik Olimpiyatlarında. Türkiye, 102 oyuncuyla katıldığı olimpiyatlardan sonra Paralimpik Oyunlarda ise yine 94 kişilik rekor katılımla bu oyunlarda yer almaya hazırlanıyor. Para Atıcılıktan Para Atletizm, Para Okçuluk, Para Tekvondo, Para Yüzme, Para Halter ve Para Judo'ya kadar birçok alanda temsilcimizin yer aldığı olimpiyat oyunlarında bu sene Kürek ve Triatlonda da ilk Paralimpik kotalarımızı almanın gururunu yaşayarak gidiyoruz.

Bu sene düzenlenen oyunlarda en büyük madalya umudu ise Golbol Kadın A Milli takımımız. Son iki Paralimpik Oyunlarında şampiyon olan takımımızın Paris'ten de altınla dönmesi bekleniyor.


Sanatçılardan Paralimpik Sporcularımıza Destek!

25 Ağustos itibariyle törenle Paris'e uğurlanan komitemize bir destek de sanatçılardan geldi. Türkiye Paralimpik Resmi X hesabından Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Kenan Doğulu, Deniz Baysal, Demet Akalın, Hamdi Alkan, Mert Yazıcıoğlu, Özgü Namal gibi ünlü isimlerin mesajları yayınlandı. Sanatçılar, 28 Ağustos'ta başlayacak oyunlarda sporcularımıza başarılar dileyerek desteklerini dile getirdiler.


Paralimpik Olimpiyatları 28 Ağustos - 8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Oyunların açılış töreni, olimpiyatlarda olduğu gibi yine stat dışında, tarihi Concorde Meydanında yapılacak. Oyunlar boyunca sporcularımızın müsabakaları TRT Spor üzerinden ekranlara gelecek.