Pınar Gültekin Davası İstinafta

Gündem yaratan kararın ardından dava şimdi istinaf mahkemesine taşındı.

Muğla’da Pınar Gültekin'i (27) boğduktan sonra varile koyup vahşice yakan Cemal Metin Avcı'nın (32) 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın 20 Haziran'daki 13'üncü duruşmasında karar çıkmıştı.

Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı'ya önce ağırlaştırılmış müebbet hapis verdi. Ardından sansasyonel bir karara imza atarak ‘haksız tahrik’ indirimi uygulayıp, cezayı 23 yıl hapse düşürdü. Tutuksuz kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan ise ‘delilleri yok etme, gizleme ve değiştirme’ suçlarından beraat etti.

Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Cemal Metin Avcı'nın aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının haksız tahrik uygulanarak 23 yıla düşürülmesi ile kardeşi Mertcan Avcı'nın beraat kararlarının istinafa taşındığını açıkladı. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020'de Akyaka Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablasıyla telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Şüphe üzerine gözaltına alınan Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de deliller ortaya konunca bir süre arkadaşlık yapıp ayrıldığı Gültekin'i bağ evinde öldürdüğünü, cansız bedenini yaktıktan sonra varille Gülağzı mevkisindeki ormanlık alana attığını itiraf etmiş ve tutuklanmıştı.


KAYNAK: HÜRRİYET