Playstation 4’te oynanması gereken oyunlar 

Bir Playstation 4'e sahipseniz ve bu oyunları oynamadıysanız bunlara kesinlikle bir şans verin derim.

PlayStation Studio's, nerdeyse her sene Ps4’e veya Ps5’e özel oyunlar çıkartıyor. Bu oyunların bazıları hayal kırıklığı yaratırken bazıları ise (The Last of Us, Uncharted gibi) çok ses getirmeyi başaran yapıtlar oluyor. Ben de bugünkü yazımda Ps4’de oynayıp, beğendiğim oyunları size önermek istedim.

  1. The Last of Us Part I

Playstation 4’ü ilk aldığım yanında The Last Of Us Remastered ile birlikte gelmişti. Bu yüzden benim için kendisi çok özel bir oyun konumundadır. Oyunun başlarında Joel’in virüslü bir dünyada nasıl hayatta kalmaya çalıştığını görüyoruz. İlerleyen bölümlerde Elli ile tanışıp onu Saint Mary hastanesine götürme görevini üstleniyor. (Bugünlerde dizisini neredeyse herkes izlediği hikayesini uzun uzun anlatmak istemedim.) Hikaye olarak çok basit gözükse de oyunun oynarken size hissettirdiği atmosfer, bazı bölümlerdeki gerginlik hissiyatı, ikili arasındaki yavaş yavaş gelişen duygular beni en çok etkileyen etmenler olmuştu. (Diziyi bitirdikten sonra bir daha yükleyip oynayasım geldi.) 


2. Uncharted: The Nathan Drake Collection

İlk Ps3’e çıkış yapan Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves ve Uncharted 3: Drake’s Deception görsel kalitesi güncellenmiş bir şekilde ve Türkçe dublaj desteği ile Ps4’de oynayabiliyoruz. Oyunumuzun ana karakter olan Nathan Drake, bir hazine avcısıdır. Karakterimiz, Fransic Drake’ten kalma tabutu bulması ile hikayemiz başlıyor. Bu hikayede olumsuz giden durumlar, tam hazineyi buldum derken karşına başka bir ipucu çıkması, onunla birlikte gene başkalarının hazineyi araması hem hikayeyi biraz olsun eğlenceli hem de bir o kadar heyecanlı kıldı. İlk iki oyunu hikayesini genel olarak beğendim fakat üçüncü oyunun hikayesi bir kısmında sonra bence biraz saçmalamaya başladı. Ek bir bilgi olarak da 2022 yılında Tom Holland, Mark Wahlberg ve Antonio Banderas’ın başrollerinde olduğu ‘Uncharted’ filmi beyazperde de yerini almıştı. Oyundaki hikayeler gibi sürükleyici olmasını bekliyordum ancak izledikten sonra beni hayal kırıklığına uğratan bir film oldu.


3. Until Dawn

 Korku oyunu oynamayı her zaman çok sevmişimdir ama yaptığımız seçimler doğrultusunda hikayenin ilerleyişinin değiştiği korku oyunları benim favorilerim olmuşlardır ve Until Dawn’da işte bu tarz oyunlardan biri.  Hikayemiz Blackwood Pine’ın tepesindeki dağ evinde iki kardeş olan Hannah ve Beth’in ölümü ile başlar. Bu ölümden yaklaşık bir yıl sonra Hannah ve Beth’in arkadaşları tatil yapmak için tekrardan Blackwood Pine’daki dağ evine geri dönerler ancak döndükleri gün neler ile karşı karşıya kalacaklarından haberleri yoktur. 

Oyuncu Kadrosu:

Hikaye bence bir kısmı kadar gerçekten çok heyecanlı ve merak uyandıran bir şekilde ilerledi. Sonlara doğru olayların garipleşmesi tadımı kaçıran tek unsur oldu diyebilirim. Oyunun ilerleyen bölümlerinde heyecanın artması ile birlikte karşımıza birçok kritik seçim çıkıyor ki bazı seçimler bir iki bölüm sonrasını etkilerken bazı seçimler ise direkt olarak oyunun sonunu etkilemektedir. (Oyunda keşke bunu seçmeseydim dediğim birçok an bulunuyor.)

Eğer bu oyunları oynamadıysanız yada oynamak için kararsızsanız hiç zaman kaybetmeden hemen indirip oynamaya başlayın.