Premier Lig'de Tarihi Final

Futbol tarihine geçecek efsane geri dönüş şampiyonluğu!

Dünyanın en iyi futbol ligleri arasında gösterilen İngiltere Premier Lig'de Manchester City ile Liverpool arasındaki şampiyonluk yarışında oynayacakları karşılaşmaları nefes kesti. Liverpool-Wolverhampton ve Manchester City-Aston Villa müsabakaları milyonlarca kişi tarafından heyecanla takip edildi.

Maçlar eş zamanlı olarak oynanırken şampiyonluğun Liverpool ve City arasında gidip gelmesi büyük heyecana sahne oldu. City'nin rakibi Aston Villa teknik direktörünün de Liverpool efsanesi Steven Gerrard'ın olması herkes tarafından bir sürpriz bekleyişine sebep oldu. Aston Villa'nın, Manchester City karşısında Etıhad Stadyumu'nda deplasmanda 2-0 öne geçmesi Liverpool tarafında bekleyişi arttırdı.

City'nin mağlup olduğu sürelerde Liverpool da kendi karşılaşmasında şampiyonluk için 1 gole ihtiyaç duyuyordu. Manchester City 2-0 geride olduğu maçta sadece 5 dakika içerisinde skoru 3-2 ye getirdi ve Liverpool da 3-1 galip gelmesine rağmen şampiyonluğa ulaştı ve son 5 sezondaki 4. şampiyonluğunu elde etti.

Kaynak: Hürriyet