Putin "Geleceğin Oyunları" için Kazan'da

Vladimir Putin'den spor ve siyaset konulu ironik açıklamalar...

Geleceğin Oyunları (Games of the Future) oldukça politik bir başlangıca imza attı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Şubat Çarşamba günü Kazan kentine özel bir ziyaret gerçekleştirerek e-sporlar ile geleneksel disiplinleri bir araya getiren bu etkinliğin düzenlenen ilk programının açılış törenine katıldı.

Vladimir Putin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Dünya sporunun modern tarihinde eşsiz bir olay. Ve bu tarih burada, şimdi Rusya'da başlıyor." dedi. Putin sözlerine "Bunu defalarca vurguladım ve tekrarlamak istiyorum. Spor siyasetten arınmış olmalıdır. Bunun yerine insanları birleştirmeye hizmet etmelidir. Geleceğin Oyunları, 100'den fazla ülkeden katılımcının ilgisini çekmiştir ve katılımcılar farklı kıtalarda yer alan 104 ülkeden gelmektedir." şeklinde devam etti.

Ezelden beridir devlet destekli doping programına sahip olan bir ülkenin Devlet Başkanı için oldukça ironik açıklamalar olduğunu söylemek lazım.

2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nda doping testinin pozitif çıkması sonucu dört yıl müsabakalardan men edilen artistik buz pateni sporcusu Kamila Valiyeva da törene katılanlar arasındaydı.