Rabbimle Yürüdüğüm Yolculuğum

Rabbimle paylaştıklarım.

Düşüncelerin ve duyguların derinlikleri içinde yolculuk yaparken, hayatın anlamını sorgulayan bir yolcu gibi ilerliyorum. Ruhumun en kuytulu köşelerinden yükselen dualarım, bir çıkış kapısı ararken kalbimde titreyen en samimi dilekleri taşıyor. Belki de hayatın karmaşası içinde, en büyük yolculuğun kendi içimize doğru olduğunu keşfetmek, Rabbimizin bize sunduğu en değerli armağanlardan biri.

Ruhuma doğru bir yolculuk, Rabbimle kurduğum bağın izini sürerken, her adımda O'nun sonsuz lütfuna ve rahmetine olan inancımı daha da pekiştiriyor. Rabbimin kudretiyle iç içe geçmiş hayallerim, O'nun veren yüzüne olan sonsuz güvenimle besleniyor. Gökyüzüne açılan ellerim, duygularımı en derin noktasından dile getirirken, içimdeki umut ışığına sarılıyorum.

Rabbim, benim zihnimi kuşatan düşünceleri biliyor. O'nun gücü, O'nun rahmeti üzerimde bir nebze olsun gölge düşürmesin diye dua ediyorum. Her bir düşünce, duygu ve istek, Rabbimin en güzel şekilde cevap vereceği inancını taşıyor. Çünkü ben, O'nun en güzel, en merhametli yönüne odaklanarak O'na sığınan bir kuluyum.

Her insanın Rabbini kendi gözleriyle gördüğü, hissettiği bir gerçeklik olduğuna inanıyorum. Öfkeli bakışlar, depresif ruh hâli veya aşırı kuralcılık gibi düşünce kalıpları, insanın Rabbine dair tasavvurunu belirliyor. Benim Rabbim ise umut dolu, merhamet sahibi ve sınırsız lütuf sunan bir Rabbidir. Çünkü ben, O'nun kudretini ve sevgisini en çok bu şekilde anlayabiliyorum.

Hayatın karmaşasında karşıma çıkan zorluklar, Rabbimin benim için seçtiği birer sınavdır. Dualarımda, O'ndan gireceğim her kapıda doğruluktan ayrılmamamı, çıkacağım her yerden de doğrulukla ayrılmamı diliyorum. Çünkü Rabbim, bana yardımcı olacak en güçlü kuvveti O'nun lütfuyla bulabileceğime olan inancımı pekiştiriyor.

Şu anda, hayatın bana sunduğu ve çok istediğim bir gerçekliğin, aslında benim için hayır olduğunu kabul etme zamanı geldi. Bu noktada Rabbime sığınıyorum, içimdeki karmaşıklığı O'na açıyorum. "Karanlık gölgeleri düşürme önüme, Rabbim, aydınlığında yürütmeye layık kıl beni." diye yalvarıyorum, çünkü benim için en iyisini bilen yalnızca O'dur.

Her bir kelimenin bir duygu yumağı olduğu bu anlamlı yolculukta, Rabbime minnettarlıkla bakıyorum. O'nun sevgisi ve merhametiyle dolu bir kalp, hayatın zorluklarına karşı daha güçlü, daha umut dolu bir şekilde ayakta durabilir. Ve ben, bu içten sözlerimle, dostlarıma da aynı ruhsal huzuru ve inancı bulmalarını diliyorum.