Rahat Bir Yaşam İçin: Trash of Count's Family

Trash of Count's Family manhwasının konusu ve kısa bir inceleme.

Resmi İngilizce başlığı "Lout of Count's Family" Yoo Ryeo Han tarafından yazılan ve 9 Nisan 2018'de Munpia'da yayınlanan ve devam eden Korece bir web romanıdır.

Şu an roman hâlâ devam ediyor ve haftada üç bölüm yayınlanıyor. Şu anda yedi cilt, yaklaşık yedi yüz bölüm var ve romanın ikinci kapağını yapmaktan da sorumlu olan sanatçı PAN4 tarafından resimlenen bir manhwa uyarlaması 1 Eylül 2020 itibarıyla serileştirilmeye başlandı. Mevcut ve üçüncü kapak, sanatçı @anz8888 tarafından çizilmiştir ve hem Cale Henituse hem de Kim Rok Soo'yu içermektedir.

Roman daha önce Wuxiaworld'de Miraclerifle tarafından resmi olarak tercüme ediliyor olsa da, Wuxiaworld ile yayıncı arasındaki yanlış iletişim nedeniyle yazar sonuçta Wuxiaworld ile lisans tartışmalarını şimdilik sonlandırmaya son kararı verdi. 11 Mayıs 2020 itibarıyla Wuxiaworld, yazarın isteklerine saygı göstermek adına romanı tercüme etmeyi durdurma kararı aldı ve çeviriyi altı yüz yirmi yedinci bölümde sonlandırdı.

Roman hakkında da kısa bilgiler vermiş olsam da bahsedeceğim versiyonu romanı değil, tabii ki de manhwası olacak.

Manhwanın sıfırıncı bölümü olarak geçen pilot bölümünde, Bir Kahramanın Doğuşu adlı roman anlatılıyor. Farklı bir boyuta ışınlanan bir lise öğrencisi olan Choi Han'ın karanlık ormanını terk ettiği ve insan sevgisi ve ilgisi hakkında bilgi edinmeye başladığı söyleniyor. Ama Harris köyü, ailesi ve arkadaşları olduğu düşündüğü insanların yaşadığı yer belli bir gizli örgüt tarafından yok ediliyor. Onlarca yıl karanlık ormanda yaşadıktan sonra muazzam güçler kazanmışken asla insan hayatı alamayan nazik ve masum bir ruhtu. Ama bir gece, ilk cinayetini işlemişti. Suikastçileri öldürmüş fakat onlardan herhangi bir bilgi alamadığı için umutsuzluğa kapılmıştı. Köyü terk ettikten sonra Choi Han'ın ulaştığı ilk şehir batıdaki Henituse bölgesinin merkezi şehriydi. O şehirde Cale adlı bir adamla bir tanışır ve ona o kadar sinir olur ki, onu gerçekten çok kötü bir şekilde döver. Bundan sonra... Sıfırıncı bölüm, Bir Kahramanın Doğuşu kitabının ana karakteri Cale Henituse olarak Kim Rok Soo'nun farklı bir dünyada uyanmasıyla devam eder ve Kim Rok Soo kendisini on sekiz yaşındaki bir gencin bedenine sahip olarak bulur, bu arada Kim Rok Soo bu vücuda transfer olmadan önce otuz altı yaşındadır. Kim Rok So, aynada hangi bedende olduğunu anladıktan sonra bize kısaca romanda birinci ciltte geçen Cale karakterini tanıtıyor. 

Kontun ailesinin beş para etmezi olan Cale, her zaman sarhoş gezer ve Choi Han'la karşılaşıp dayak yer. Alkolün tadı kötü olduğundan kavga çıkardığını söylüyor ve Kim Rok Soo, onun ne kadar ilginç bir karakter olduğunu söylerken yüzünde gerçekten yorgun bir ifade yer alıyor. Bu olaylardan sonra muhtemelen Bir Kahramanın Doğuşu adlı romanda Cale karakteri gözükmüyor ve o kitabın ana karakteri Choi Han'la devam ediyor. 

Kim Rok Soo, yani Cale, bundan sonra tek bir mottoyla Cale olarak hayatına devam etmeye karar veriyor. Mottosu ise çok basit, hayattaki küçük zevklerin tadını çıkararak uzun ve barışçıl yaşamaktır. Bunun içinde öncelikle yapması gereken Choi Han'ın dayağından kaçmaktır. Sıfırıncı bölüm bu şekilde bitiyor. 

Cale, bu dünyada çok fazla güçlü kişi olduğunu en azından kendini koruyacak kadar güçlenmesi gerektiğini söylüyor. Yani anlayacağınız şu anki Cale, eski Cale kadar tembeldir ve hayatını Kont'un ailesinin "çöpü" olarak rahat bir şekilde yaşamak ister. Hikayeye dahil olmak zorunda kalmaması için başkalarına kendisi için birçok şey yaptırıyor ancak bir şekilde her zaman bir şekilde dahil oluyor. Cale bu şekilde sorumluluk almak zorunda kalmamak için sorumluluk alacak türden bir kişi olarak karşımıza çıkıyor. Cale bunları yaparken daha rahat bir hayat hayalinin peşinde koşmanın, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye eşdeğer olduğunun farkında değildir. 

Cale kendini koruyacak kadar güçlü olmak istese de çok güçlü olursa eğer daha zor ve tehlikeli durumlarla karşılaşacağını da biliyor. Yine de kendini koruyabilmek için "Antik Güçler" denilen güçleri toplamak istiyor. İlk başta kalkan gücün ihtiyacı olduğuna karar veren Cale, ilk bölümlerde bunun için hazırlık yapıyor ve Yok Edilemez Kalkan adındaki antik gücü elde etmek için çabalıyor. Tabii bu antik güçler direkt, kolay bir şekilde elde edilen güçler değildir. Onları elde edebilmek için her birine farklı, birtakım şeyler sunmak gerekiyor ve bununla birlikte o antik güce sahip olabiliyorsunuz. Nasıl sunduğunu anlatmak istesem de manhwayı okuduğunuzda daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.

Cale, antik gücü kazanmaya çalışırken Choi Han'ın yanına gidiyor ve ona yemek ısmarlayacağını söylüyor. Choi Han'ı kendi evine getirdikten sonra evinde kalmasına da izin veriyor ve Cale, amacı bu olmasa da onu sonsuza kadar korumaya ant içecek bir dost ediniyor. Tabii bu sırada doğal olarak Cale'in ailesi ve etrafındaki insanlar onun değiştiğini de fark ediyor. 

Sonraki bölümlerde bir yolculuğa çıkması gereken Cale, yanına Choi Han'ı da alıyor . Bundan önce Cale, antik güce sahip oluyor ve kendini, ömrünün sonuna kadar koruyacak bir kalkanı oluyor. Cale'in yağmurda eve aldığı kedilerde, kedi kabilesinden insanlar ve kızıl olanın gücü zehirken, gümüş olanın gücü sistir. 

Yolculukta Cale'in planlı olarak kaldığı bir yerde orijinal roman "Bir Kahramanın Doğuşu"nda Raon, Beyaz Yıldız'ın organizasyonu tarafından sadece bir ejderha yumurtası olarak kaçırılan isimsiz bir siyah ejderha vardır. Yumurta, daha sonra ejderhayı mana kısıtlayıcı zincirlerle bağlayan Marquis Stan tarafından elde edilmiş ve ejderha yumurtadan çıkmış ve doğumundan sonra Marki'nin halefi Venion tarafından her gün gizlice işkence görmüştür. Bunların hepsi ejderhayı Marquis Stan'in emirlerine uyması için eğitme umuduyla yapılmıştır. Sonunda 4 yaşındayken ejderha, mana zincirlerini kırmak için kendi yaşam gücünden yararlanır, sonra kaçar ve çılgına döner, dağdaki hapishanesini yok eder ve Choi Han'ın o sırada içinde bulunduğu masum köyü tehdit eder. Çılgın ejderhaya acıyan Choi Han, sonunda onu öldürerek onu bu sefaletten kurtarmaya karar verir fakat Cale ejderhayı zincirlerinden kurtarıyor ve ejderha da Cale'in peşinden ayrılmıyor. Aralarındaki baba-oğul ilişkisi o kadar tatlı ki... Cale resmen etrafta dolaşıp başı boş gördüğü herkesi evlat ediniyor. 

Cale binbir türlü olay yaşadıktan sonra sonunda yolculuğunun varış noktası olan başkente gidiyor ve etkinliğe katılıyor fakat etkinlikte olacak terör saldırısından sonra Alberu Crossman (Roan Krallığının Veliaht Prensi ve Zed Crossman'ın en büyük oğlu), Cale Henituse ile çalışmaya başlıyor. Prens ile de konuşmaya başlayan Cale, iyiden iyiye krallıktan tanınmaya başlayınca sonunda aslında onun istediği rahatlığı kolayca elde edemeyeceğinin farkında varıyoruz.

Aslında Cale'in istediği bu rahatlık hiçbir zaman onu bulamayacak dersek de yerinde olabilir ama bu macerada rahatlık yanında olmasa da onu seven ve yanında olan onlarca kişi olacak. Cale, gittiği her yerde kendi çıkarına göre de hareket etse mutlaka birilerine yardımı dokunduğundan insanlar onu seviyor ve saygı duyuyor. 

Okumanızı içtenlikle tavsiye ettiğim serilerden biri. Eğleneceğiniz ve sıkılmadan okuyacağınızın garantisini verebilirim. Güncel olarak manhwa yüz yirmi üç bölüm. 

İyi okumalar:)