Red, White & Royal Blue

Amazon Yapımı Red, White & Royal Blue

2023 yapımlı bu Amerikan komedi filmi, aynı isimle 2019 yılında basılan Casey McQuiston’ın romanından uyarlanmıştır.

Film, İlk kadın ABD başkanının oğlu Alex Claremont-Diaz ve Prens Henry'nin birbirlerinden hiç hoşlanmamaları sonucu meydana gelen bir kazada, çok yakın arkadaş gibi davranmak zorunda kalmaları ve bu mecburiyetin bir süre sonra aşka dönüşmesini anlatmaktadır.

Birbirinden oldukça zıt karakterlere sahip olan bu ikili, yine politik konumları yüzünden bir araya gelmek zorunda kaldıkları etkinlikte hem bu zıt karakterlerini hem de birbirlerine karşı olan hoşnutsuz hislerini belli ederler.

Alex daha rahat ve komiklikler peşinde olan biriyken Henry onun aksine ciddi ve kasıntı biridir. Bu da aralarında bir çatışmaya sebebiyet verir. Birlikte yaşadıkları bir 'kaza' sonucu ABD ve İngiltere'nin ilişkileri zarar görme noktasına gelince, uzun süredir aralarında olan bu sessiz çatışmanın üstünü en azından kameralar önünde örtmek zorunda kalırlar.

Belli başlı etkinliklerde birlikte görüntülenir, birbirleriyle istemeden de olsa vakit geçirmek zorunda kalırlar. Hem karakter hem de kültürel olarak birbirlerinden çok uzak noktalarda olan bu iki kişi, zamanla zorunlulukları dışında da konuşmaya ve uzak mesafe arkadaşlık ilişkilerini mesajlaşmalar ve telefon konuşmalarıyla yürütmeye başlarlar.

Aralarında çoktan bir kıvılcım yanmış olan bu ikili birbirlerine yavaş yavaş âşık olurlar ama tahmin edildiği üzere, bir prens ve başkanın oğlu olmak bu ilişkiyi pek de kolaylaştırmaz. İkisinin de, özellikle Henry'nin yaşayış şekli bakımından büyük sorumlulukları vardır. Üstelik Alex'in annesi de seçimlere hazırlanmaktadır.

Bu sorumlulukları, farklı hayat tarzları ve saklanıyor olmaları onlar için yeteri kadar zorken, başlarına daha büyük sorunlar da açılması mümkün müdür?

Kitabı okumadım ama film gayet eğlenceli ve kafa dağıtmalık bir iş ortaya çıkarmış. İkilinin kimyası da filmin işleniş şekli de güzeldi. Sıkmadı ve ısıtılıp ısıtılıp ortaya farklı oyuncularla koyulan aşk filmlerinden kesinlikle daha keyifliydi.

Ek olarak 11 Ağustos'ta Prime Video'da yayınlanan film, Türkiye ve Orta Doğu'da, queer karakterlerin romantizmini konu aldığı için izleyicilere sunulmadı.

IMDB: 7.0