“Ruhum Hayatımdan Yoruldu” 

Sadece çevremizdeki insanlara değil, bazen ruhumuza da ilgi göstermeliyiz.

Fernando Pessoa'nın sözü olan “ Ruhum Hayatımdan Yoruldu ” bugünlerde bazılarımızın hislerini, yaşadıklarını en güzel şekilde tanımlıyor.  

Bazen hayata bakışımıza o kadar kaptırıyoruz ki ruhumuza vakit ayıramıyoruz. Çoğumuzun sahip olduğu bu rutin hayat içerisinde işimize, ailemize ve dostlarımıza vakit ayırmaya çalışırken kendimizle ne kadar baş başa kalıyoruz? 

Birçok insan bunu yalnızlık olarak dile getirip olumsuz bir anlam yüklediği için hoş karşılanmayabilir. Fakat insanın asıl kendi ile baş başa kaldığında farklılaşan hayat ruhu ne kadar yorduğu. Günler ilerledikçe fark etmez şeyler fark eder insan tek başındayken. 

İnsanlar bunu “kafa dinliyor” olarak tanımlasa da bu ruhumuzu dinliyorlar. Gün içindeki tüm olaylarda, biriktirdiğimiz tüm anılarda, kapasitemiz o iyi ya da kötü hisler ruhumuzda depolanır. Bazen ruhumuza kulaklarımızı dağıtarak rahatlamak gerekir.  

Herkesin kendine göre bir hobisi vardır bazı insanlar kitap okur bazı insanlar spor yapar ya da değişir, sonuç olarak bunların hepsi kendimizle bir nebze baş başa kalıp ruhumuzu dinlendirmek içindir. Bu tarz hobiler hem bedenen hem de ruhen sağlıklı olmamıza yardımcı olur.  

Bazen çevremizdekilerden ve hayattan kaçıp ruhumuza vakit ayırmalıyız. Çok bireysel gibi görünse de bizi yapanın ruhumuzdur. 

 

Nihayetinde ruhumuzu paralarımızdan geriye ne kalır?