Rutinlerimizin Önemi 

Hayatımızın neredeyse tamamını oluşturan rutinlerimizin önemini biliyor muyuz?

Günlük hayatımızda sık sık tekrar ettiğimiz belki de sıkılarak yaptığımız alışkanlıklarımızın adıdır rutinler. Fakat, değerini biliyor muyuz? Evet, kulağa saçma geldiğinin farkındayım ama rutinlerimiz hayatımızda çok önemli rol oynarlar; onlardaki en ufak değişiklikler yaşamımızda çok büyük değişiklik demektir. Bu yüzden psikolojik değişimler de rutinlerimizde doğar aslında. Yaşam kalitesini arttırmak isteyen her insan başlıca rutinlerini gözden geçirmeli değişime rutinlerden başlamalı bunu da bizim için faydalı olan bize katkısı olan rutinlerimize devam ederek bizi bağımlı hale getiren, geriye çeken olumsuz etkileyen davranışlarımızı rutinlerimizden çıkararak yapabiliriz.

En basit rutinlerimizden örnek verecek olursak; günde iki defa doğru şekilde diş fırçalamak bizim ağız ve diş sağlığımız için önemli ve olması gereken rutinimizken her gün dizi film izlerken bir koca paket cips yeme rutinimiz sağlığımızı tehdit eden ve değiştirilmesi gereken rutinimizdir. Rutinlerimizi bu şekilde gözden geçirip iyilerine devam edip kötü rutinlerimizi rutinlerimiz arasından çıkartırsak hatta yerine iyi, sağlıklı rutinler eklediğimiz takdirde daha kaliteli bir yaşam kaçınılmazdır. Peki rutinlerimizin diğer bir önemi nedir? Bazen sıkılırız, şikayet ederiz rutinlerimizden, sıkıcı hayatımız olduğundan yakınır, değişiklik isteriz. Oysa insan, periyodik bir canlıdır. Bu rutinler insanının hayatını kolaylaştırır, birçok işi kafa karışıklığı olmadan kısa sürede halletmemizi sağlar ve bize konfor alanı oluşturur.


Bize düzen oluşturan rutinlerimizin kıymetini, tam anlamıyla rutinlerimiz bozulunca veya yapamadığımız zaman anlarız. Öyle anlar vardır ki hayatta rutinlerimiz darmadağın olabilir ve biz bazen duş almayı, diş fırçalamayı her sabah söylenerek gittiğimiz işimizi özleriz. O yüzden rutinlerimizin kıymetini bilmeli ve onlarla yaşamımızı daha kaliteli bir hale getirebileceğimizi unutmamalıyız.